Nieuws
lavender-339115_640-1439552459.jpg
17 aug. 2015

Mediterrane sfeer in je tuin

Met een mediterrane tuin houd je het gehele jaar het vakantiegevoel vast. Ga voor Toscaanse tinten en Mediterrane geuren!
 

Toscaanse tinten

Een terras met Toscaanse tinten bereik je al snel door voor een type verharding in de juiste kleur te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor tegels of fijn grind (split) of een combinatie daarvan. De kleuren die passen bij Toscane zijn rood-, bruin-, perzik-, en geeltinten. Belangrijk is dat je niet voor een strakke uitstraling kiest. Het mag best wat ronder en rommeliger in de mediterrane tuin.

Mediterrane geuren

Bij een mediterrane tuin denk je ook al snel aan geurende bloemen zoals jasmijn, magnolia, phlomis en verschillende soorten kruidenplanten. Maak gebruik van veel gekleurde of terracotta potten en zet er kruiden in zoals rozemarijn, basilicum en tijm. Eén kruid welke absoluut niet in de mediterrane tuin mag ontbreken is natuurlijk de lavendel. Zet een groot gedeelte van je border vol met deze planten en je geniet de hele zomer lang van vlinders, bijen en hommels die ook op de heerlijke geur afkomen.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border