Nieuws
floor-komkommersalade-maken-2
29 aug. 2019

Komkommersalade maken

Merk je ook dat de komkommers zo ontzettend hard groeien? Bij mij in de tuin is dat wel het geval op het moment. Komkommers houden van heel veel water en van warmte. Doordat de plant veel water opneemt, zijn de komkommers ook een stuk lekkerder en minder bitter en hebben ze een minder harde schil. De warmte hebben ze nodig om te groeien.

Ik ben iedere week in de moestuin te vinden, maar doordat de komkommers groen zijn en aan een groene plant groeien, kan het nog wel eens voorkomen dat de vruchten helemaal niet opvallen. De week erna kom je de komkommertjes dan ineens tegen. Ik heb het dan nu ook met name over de snackkomkommer. Als de vruchten te groot en te dik worden, zijn ze veel minder lekker. Daarom raad ik ook altijd aan om de komkommertjes klein te oogsten. Wat doe je dan met de komkommers die te groot zijn en die nu niet meer zo lekker zijn? Maak er een komkommersalade of tzatziki mee. Dit is superlekker en heel erg makkelijk om te maken.

Ingrediënten

 • 2 snackkomkommers
 • Verse dille
 • 1 tl grove mosterd
 • 1 el mayonaise
 • 1/2 gesnipperd sjalotje
 • 2 el Griekse yoghurt
 • Scheutje witte wijnazijn
 • Zout en peper

floor-komkommersalade-maken-1

Zo maak je het

 1. Snijd de komkommertjes door 2 in de lengte en haal het vruchtvlees eruit. Dat zal in dit geval heel veel zijn. Snijd de komkommer dan in kleine plakjes. Snijd het sjalotje in kleine stukjes en doe dit samen in een kom. Vermeng het geheel en doe de azijn erbij met een beetje zout en peper.
 2. Pak er een andere kom bij en doe de Griekse yoghurt hierin samen met de mayonaise, mosterd en de verse dille. Meng dit goed door elkaar.
 3. Voeg dan het mengsel van de komkommer en gesnipperde sjalot hierbij.
 4. Meng het nogmaals door elkaar en tada, je bent klaar.
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin