Nieuws
moestuinbak
26 jan. 2018

Scholen ontvangen gratis moestuinbak

Lees jij op school Kidsweek? E-mail Kidsweek waarom jullie graag een Moestuinbak op school zouden willen en maak via Pokon kans op een gratis moestuinbak en 7 zakken Pokon Mix voor je Moestuinbak. Pokon verloot 20 moestuinbakken met bijbehorende moestuingrond t.w.v. €130,-. Je kunt in deze gevulde moestuinbak plantjes planten of direct zaaien (rond mei).

Doe mee met de winactie vóór 31 maart via prijsvraag@kidsweek.nl onder vermelding van ‘winactie moestuintje’. Je kunt reageren als docent, maar ook als leerling (dan wel in overleg met je juf of meester).

Het nut van een moestuin

Om kinderen iets te leren over groenten, fruit en kruiden is het ontzettend leuk om aan de slag te gaan met moestuinieren in een moestuinbak. Zo komen kinderen in aanraking met het zelf kweken van gezond voedsel en het duurzaam omgaan met de wereld. Niet alleen Pokon vindt dit belangrijk, ook de Tweede Kamer ziet graag dat iedere basisschool een moestuin heeft. Daarnaast is ook de Lidl actief met dit ideaal en verstrekt aan alle geïnteresseerde Nederlandse basisscholen een moestuinstarterskit.

moestuinbak


Moestuinbak aanleggen

Wil je meer informatie over het aanleggen van de moestuinbak, welke soorten groenten of kruiden je het beste kunt laten groeien? Naast het Pokon Moestuin Magazine, vind je op onze website veel informatie over het aanleggen van een moestuin. Wil je meer informatie over de actie? Neem dan even contact met ons op.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl