Nieuws
moestuin
1 aug. 2019

Genietmomenten

Hieronder vertel ik je waarom ik zo blij word en geniet van de moestuin. Veel mensen stellen mij vaak de vraag: wat drijft je om dit te doen? Hierom dus!

Verantwoorde voeding

Met een moestuin voeg je veel meer groenten toe aan je wekelijkse menu, vooral in de tijden dat er veel te oogsten is. Denk dan aan de maanden juni tot oktober. In deze maanden is er altijd wat te oogsten uit de moestuin en je kunt het zo bont maken als je zelf wilt natuurlijk. Naast dat alles wat je uit de moestuin oogst heel lekker is, weet je ook dat er geen bestrijdingsmiddelen of andere troep op zit. Je eet dit op, dus is het logisch dat je dat niet binnen wilt krijgen. Dan vind ik het dus gek dat we daar niet stil bij staan als we groenten kopen in de winkel. Hier gaat dat gevoel weg en denk je hier helemaal niet meer over na. Uiteraard kun je altijd kiezen voor biologisch, maar door het zelf te verbouwen met pure zaden, blijft de smaak gewoon het allerlekkerst en weet je wat je eet. Dit geeft mij een fijn gevoel waar ik van kan genieten.

Duurzame keuze

Een moestuin is ook nog eens een hele duurzame keuze en daar word ik heel erg blij van. Door iets goeds te doen voor de aarde geeft dit een positief gevoel en daar geniet je van. Wist je dat er soms komkommers of tomaten van de andere kant van de wereld naar Nederland worden gevlogen om ons landje te bevoorraden op momenten dat deze gewassen niet groeien in Nederland? Ik snap heel goed dat wij dit willen, maar is dit in zo’n grote aantallen wel nodig? Ik ben mijzelf op een gegeven moment die vraag gaan stellen. Je kunt namelijk veel beter seizoensgericht eten en groenten eten die veel dichter bij huis groeien. Het is natuurlijk nog beter om ze in je achtertuin of moestuin te verbouwen. Daarom is een moestuin heel erg duurzaam. Je zorgt ervoor dat er een stuk minder CO2-uitstoot is op de wereld en dat je een minder grote afdruk achterlaat op deze aarde. Uiteraard zal er nog wel wat aan te pas komen en soms kan het niet anders, maar het gevoel dat ik help om de aarde een beetje groener te maken door mijn eigen groenten te verbouwen, daar geniet ik heel erg van.

De rust

De rust die de moestuin met zich meebrengt, vind ik heel erg fijn. Naast de natuur en de oogst, is het bij mij ook heel erg een mind-ding geworden. Zelf werk ik veel achter de computer en ben ik veel bezig met concentreren. Dit doe ik om mijn projecten in goede banen te leiden. Hier ben ik heel goed in, maar ik kan nog beter functioneren en me concentreren als ik af en toe hier even afstand van neem. Ik denk dat dit niet alleen voor mij geldt, maar ook voor veel andere mensen. Je bent dan even weg van de drukte en de stress van deadlines en gaat naar de rust van de plantjes. Die groeien gewoon wanneer zij er zin in hebben. Dit is niet te sturen en dat gevoel geeft mij rust.

Groetjes,

Floors moestuin

Lees ook: Komkommer snacken

moestuin-cta

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin