Nieuws
een-vlindertuin-beginnen-tuinuitje-vlindertuin-pokonnl
25 mrt. 2020

Een vlindertuin beginnen

Tijd voor het “lentegevoel” met die heerlijke voorjaarszon en een bloeiende tuin! Dit is de perfecte tijd dat je, ondanks alles wat er gaande is, lekker de tuin in kan en mag. Genieten is nog nooit zo belangrijk geweest. Wij zitten boordevol inspiratie die wij graag met jou delen. Vandaag willen we je inspireren om een vlindertuin te beginnen!

- Wat heb je nodig?
- Hoe begin je?
- Soorten bloemen
- #TuinUitje met Pokon

Met vlinderplanten haal jij de lente in de tuin en help je gelijk de natuur een handje. Wil je meer vlinders in jouw tuin? Of wil je ze helpen? Een vlindertuin helpt vlinders aan voedsel en nectar en is prachtig om naar te kijken. Dubbel plezier: voor jou en de vlinders.

Wat heb je nodig?

Voor een vlindertuin heb je weinig nodig. Er zijn verschillende soorten bloemen en planten die vlinders aantrekkelijk vinden. Bloemen zijn vaak in een pakket te koop zodat je meerdere soorten bloemen in de tuin hebt staan. Er zijn zelfs pakketten te koop met allerlei kleuren, soorten en maten bloemen, een waar kleurenpalet voor in je tuin.
Gebruik Pokon Potgrond om jouw bloemen in te zaaien en een goede start te geven. Voor de rest is voeding handig, maar pas wanneer de bloemen daadwerkelijk gaan bloeien en uitkomen. En natuurlijk water. Tijd om te beginnen!

Hoe begin je?

Weet je al waar je jouw vlindertuin wil beginnen? Heb je een mooi hoekje klaarliggen of begin je in een grote plantenbak? Een vlindertuin hoeft niet groot te zijn.
Begin met het klaarmaken van de grond. Dit betekent het onkruid eruit, de nieuwe potgrond erin en mengen met de oude grond. Heb je alleen oude grond? Zorg dat de voeding er alvast doorheen gaat zodat de zaden kunnen groeien.
Nu hoef je alleen nog de bloemen te zaaien, water te geven en te wachten tot de eerste zaden ontkiemen en de bloemen boven de grond komen. Wacht wel even tot de nachtvorst voorbij is.

Soorten bloemen

Deel je vlindertuin in in soorten bloemen die je mooi vindt. In de tuinwinkel zijn pakketten met één- en tweejarige bloemzaden te koop. Wil je bloemen die langer staan? Of wil je jouw tuin zelf samenstellen? Bekijk deze vlinderplanten eens:

1. Vlinderstuik
Kleur: divers o.a. wit, roze, diep paars, purper rood en blauw
Bloeitijd: mei tot en met oktober

2. Lavendel
Kleur: paars, wit, roze en blauw
Bloeitijd: juni tot en met augustus

3. Vlinderhortensia
Kleur: wit
Bloeitijd: augustus en september

4. Zonnebloem
Kleur: geel, oranje en roodbruin
Bloeitijd: juli tot en met augustus

5. Sneeuwbal
Kleur: wit of zachtroze
Bloeitijd: januari tot en met maart
Bekijk ook deze blog met nog meer vlinderplanten en bloeitijden of vlinders en bijen in de moestuin.

#TuinUitje met Pokon

Beleef met Pokon elke dag de leukste #tuinuitjes en blijf genieten van je tuin. Heb jij zelf nog een leuke tuinuitje? Laat het ons weten! Gebruik #tuinuitje op social media, of reageer onder dit bericht met jouw creatieve uitje en misschien maken wij er een mooi bericht van!
Heb je zelf leuke foto’s van een geslaagd #tuinuitje en wil je die met ons delen? Op onze Facebookpagina en Instagram pagina delen we vele uitjes en zien we jouw uitje graag tegemoet.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border