Nieuws
floor-moestuinjournal-7
17 jan. 2019

Een jaar in de moestuin

Er zijn veel mensen die doen maar wat, en die zouden heel graag wat meer structuur aan willen brengen in de moestuin, maar ze weten vaak niet zo goed hoe ze het aan moeten pakken. Ik heb iets bedacht om deze mensen een handje te helpen. Ik heb naast mijn boek ‘De moestuin’ een boek ontwikkeld waar je zelf mee aan de slag kunt. Ik heb alvast de basis opgezet in een superhandig boekje, ook wel een Journal. Misschien ken je het nog wel van vroeger toen je jonger was. Hield je toen ook een dagboek bij? Daar lijkt het dan ook een beetje op, naast dat er veel tips, do’s en checklists in de vinden zijn vind je ook heel veel leegruimte. De titel is: “Een jaar in de moestuin”. Het enige wat je dus nog hoeft te doen is het aanvullen van jouw eigen creativiteit en ervaringen op de lege pagina’s en ga opzoek wat voor jou de meest ontspannen manier is om je eigen groenten en fruit te verbouwen. Zo help ik je dus een handje met het maken van jouw Stress free zone.

Door ieder jaar bij te houden wanneer je iets zaait en oogst, krijg je automatisch meer gevoel bij de natuur. Ieder jaar is namelijk anders, je bent zo afhankelijk van het weer, dat maakt het dan ook heel erg leuk. Naast het weer zijn ook alle gewassen anders, door alles te observeren en uiteindelijk te evalueren wat je hebt meegemaakt krijg je meer gevoel bij hoe de moestuin en de natuur werkt en zul je meer tuinieren op jouw eigen gevoel dan uit een boekje. De basis is heel goed om uit een boek te halen want dit is wel heel erg handig maar uiteindelijk zelf dingen ontdekken en ervaren maakt je blij. Uiteraard geldt dit ook voor mensen die geen groene vingers hebben, want als je iets wil, kun je het.

Wil jij het journal dit jaar ook gebruiken om jezelf een handje te helpen. Het boek is te koop in alle boekenwinkels maar ook online. Ga naar www.floorsmoestuin.nl/shop

Groetjes,

Floor

moestuin-cta

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin