Nieuws
dahlia-s-floor-1
4 nov. 2020

Dahlia's in de tuin

De dagen worden donkerder, kouder en natter. Dat is typisch voor de herfst. Het groene blad van de beplanting in de tuin verdwijnt nu ineens heel erg snel. Nu moeten we weer wachten op het voorjaar, voordat alles weer uitloopt en er weer fris groen te zien is.

Gelukkig is er nog geen vorst geweest en zijn er dus nog hele mooie bloemen te zien in de tuin, waaronder mijn dahlia’s. Ik vond deze bloemen eerst maar niks. Ik weet niet zo goed waarom, want ik vind juist de Engelse tuinen waar de dahlia’s veel voorkomen heel erg mooi. Ondanks mijn eerste gedachte dat het wat tuttig was, heb ik het toch een kans gegeven. Ik plantte dit voorjaar mijn knollen en daar kwamen hele mooie bloemen uit, waar ik heel erg lang van heb kunnen genieten. Dat doe ik nu dus nog steeds en het is inmiddels begin november.

dahlia-s-floor-2

Volgend jaar weer in bloei

Wil jij ervoor zorgen dat de dahliaknollen die dit jaar hele mooie bloemen hebben gegeven, dit volgend jaar weer doen? Dan is het tijd om de knollen uit de grond te halen net voordat het gaat vriezen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je de knollen er nu ook al uithalen.

Haal je knollen nu al uit de grond? Haal de gehele plant dan uit de grond en knip het loof weg.

Vergeet de dahlia’s niet te labelen voordat je ze eruit haalt en vooral nu er nog bloemen aanzitten en je ze dus herkent. Zo weet je volgend seizoen wat je weer in de grond stopt.

De knollen leg je te drogen op een droogtray in de schuur en zorg er vooral voor dat er lucht doorheen kan, zodat het niet gaat schimmelen. Heb je geen droogtray, wat ik me zeker voor kan stellen, dan kun je ook een stuk vitrage gebruiken of een jute boodschappentas met gaten erin.

In mei kunnen de knollen weer de grond in. Je kunt nu de knollen bij heel veel leveranciers alweer bestellen. Wees er op tijd bij, want de voorraad is meestal snel op bij de goede kwekers.

dahlia-s-floor-3

Mijn favoriete rassen zijn:

  1. Dahlia sweetheart – bio (donkerroze met een geel hart)
  2. Dahlia Famoso – bio (licht roze met een geel hart)
  3. Dahlia Kiev – bio (wild blad en licht roze)

Groetjes,

Floor

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border