Nieuws
floor-bloembollen-in-potten
18 nov. 2020

Bloembollen planten

De moestuin en tuin verliezen al het blad. Het is nat buiten en de winter komt er toch echt aan. Hier in Boskoop is de eerste nachtvorst al voorbij gekomen. Ik vind deze periode wel fijn. Je kunt binnen, waar het lekker warm is, plannen maken voor het volgende seizoen, zodat je in het voorjaar weer fris aan de slag kunt. Maar wist je dat je juist nu ook het vorig seizoen niet moet vergeten, zodat je er volgend seizoen optimaal van kunt genieten?

Bollen poten/planten

Nu de grond nog niet helemaal bevroren en nog vrij warm is, kunnen de bollen van de voorjaarsbloeiers gepoot worden. Plant de bollen als het niet te lang achter elkaar geregend heeft. Doe dit lekker op een zonnige dag. Dit is fijn voor jou en de kans dat de bollen niet gaan rotten of bevriezen is kleiner. De beste periode om ze te planten is van half september tot half december. Mocht je het echt vergeten zijn, dan kun je ze ook nog in februari in de grond stoppen, maar hoe eerder je ze plant, hoe eerder ze in het voorjaar naar boven zullen komen.

Tip: kies altijd biologische bollen, hiervoor is geen gif gebruikt om ze te kweken. Dit gif komt dus ook niet in jouw tuin terecht.
 

Je kunt de bollen op verschillende plekken poten. Dit kan bijvoorbeeld tussen het gras, maar ook in de border waar alle andere planten staan.

Hoe poten?

Maak een kuiltje met een schepje, een stok of een bollenpriem in de grond en stop de bol in de grond. Stop deze net zo diep als ze groot zijn. Deze bollen laat je dan gewoon ieder jaar lekker zitten en je zult merken dat de bollen 5 tot 7 jaar lang meegaan.

Wil je een natuurlijk effect creëren zonder dat het er gemaakt uitziet dat de bollen door jou geplant zijn, mix dan alle bollen en plant ze uit. Dit geeft een heel leuk en wat weelderiger effect.

Zomerbloeiers

De zomerbloeiers hoeven nu nog niet de grond in. Denk hierbij aan de Liatris, dahlia’s, lelies en gladiolen. Deze poot je pas in het voorjaar, gedurende maart/april/mei. Je zult ook vanzelf merken dat je deze ook nog niet kunt kopen. Ze worden pas vanaf januari aangeboden door de verkopende partij.

Tip: Vergeet de krokus niet in de tuin, dit is een bloem die als allereerste boven de grond komt kijken. Deze bloem geeft dan ook de eerste nectar voor de vroege bijen.

Groetjes,

Floors

Lees ook: Dahlia's in de tuin en bekijk Pokon Turfstrooisel, speciaal voor het afdekken van bloembollen om ze tegen vorst te beschermen.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border