Nieuws
dieffenbachia-vensterbank-2
20 mrt. 2020

5 plekken om jouw Dieffenbachia neer te zetten

Meer sfeer in jouw woonkamer? Dan is een Dieffenbachia echt een aanrader. Omdat de Dieffenbachia een grote plant is, is het voor veel mensen lastig om een goede plek te vinden. Wij geven je vijf plaatsen waar je de plant neer kan zetten, met inspiratiefoto’s erbij.

De standplaats

De Dieffenbachia houdt van lichte plekken. Het liefst geen direct zonlicht in de middag. Dit zorgt ervoor dat de bladeren bruine randen krijgen. De ochtendzon of de avondzon (mocht deze niet te sterk zijn), kan wel. De bladeren van de Dieffenbachia zullen dan beter groeien. Het beste is een raam op het westen of anders een plek minimaal twee meter van het raam vandaan. Maar wat zijn nu precies leuke plekken om jouw Dieffenbachia neer te zetten?

Op een plank

Een Dieffenbachia kan heel groot worden. Maar ze beginnen, net als elke plant, klein. Je kunt een kleine Dieffenbachia op een plank plank zetten en combineren met enkele accessoires. Hieronder een aantal voorbeelden:

In de vensterbank

Een Dieffenbachia houdt niet van de directe middagzon. Maar wanneer je een vensterbank hebt met een raam op het westen, kan de Dieffenbachia daar prima groeien. Zo kan dit eruit zien:

Op tafel

Heb jij een grote tafel en mis je daar groen op tafel? Of is het heel leeg en wil je wat opvulling? Met een Dieffenbachia haal jij die sfeer zo in huis! Kijk maar:

Op de grond

Het is al benoemd, maar een Dieffenbachia kan erg groot worden. Heb jij een plek of hoekje over in jouw huis waar je geen kastje neer wil zetten en liever iets groens kwijt wil? Een plekje op de grond of op een kleine krukje is een goede oplossing:


 

Op een kastje

Op een kastje kan je van alles kwijt; van kaarsen tot boeken. Maar voor groene sfeer is een Dieffenbachia prachtig om neer te zetten op dit kastje.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten