Inspiratiewinterviooltjes
25-12-21

Wintertuin

De tuin wordt vrijwel altijd gelinkt aan het voorjaar en de zomer, dat is best logisch aangezien je dan veel meer buiten verblijft dan in de herfst en de winter. Dit betekent niet dat je in deze periode niet kunt genieten van de tuin. Er zijn tal van winterbloeiers die je tuin in de koude maanden voorzien van prachtige kleuren.

Enkele planten die in de wintermaanden bloeien zijn:

  • Winterviolen, de winterviool is volkomen winterhard en zal ondanks vorst en sneeuw bloemen produceren. Iets, wat dan van maar weinig planten kan worden verwacht.
  • Diverse heesters zoals de winterjasmijn, De winterjasmijn heeft een langdurige bloei, van december tot april. Het liefst groeit de plant tegen een noord of oostenmuur.
  • Sneeuwbal, Sneeuwbal (Viburnum Tinus ‘Gwenllian’) is een struik die het hele jaar groen blijft. De sneeuwbal bloeit van februari tot en met maart.
  • Kerstroos (Helleborus), Helleborus x hybridus is een van de meest geliefde winterbloeiers, omdat de bloemen al met kerst te bewonderen zijn.
  • Sierkers, In een milde winter siert deze soort zich al in december met halfdubbele, bijna witte bloemen.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.