Inspiratie
heide
16 nov. 2017

Winterheide: najaarsplant in pot

Ook in het najaar genieten van een gezellig balkon of terras? Dat kan! Er zijn namelijk genoeg winterharde planten in pot die de winterse kou prima overleven.

Winterheide: een kleurrijke, winterharde plant

Eén van die winterharde planten is winterheide. De naam verklapt het natuurlijk al: het is een perfecte plant voor het najaar en de winter. Winterheide - ook wel bekend als ‘Erica’ - is niet alleen winterhard, maar ook nog eens wintergroen. De plant behoudt namelijk het hele jaar haar bladeren en krijgt in de wintermaanden zelfs prachtige roze, lila of witte bloemen. Daarmee is de winterheide dus een mooie, kleurrijke aanvulling voor jouw terras of balkon.

Sneeuwheide en dopheide

Er zijn twee soorten winterheide:

  • Sneeuwheide: een compacte plant.
  • Dopheide: een plant die wat ‘wilder’ groeit.

Beide soorten winterheide bloeien van december tot april. Ook de bladeren van winterheide zijn verrassend kleurrijk: groen, geel, oranje of zelfs bronskleurig! We zien winterheide veel terugkomen in borders, maar omdat het plantje niet al te groot wordt (ongeveer 25cm hoog) kun je deze ook prima in een pot planten.

Bekijk deze video met handige tips voor de verzorging van jouw winterheide in pot!


Winterheide inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor jouw balkon of terras? We hebben de mooiste plaatjes van winterheide in pot voor jou verzameld:


Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot