Inspiratie
tuintrends-pokon-2021
23 jun. 2021

Dé Tuintrends van 2021

De temperaturen beginnen langzaam te klimmen, het zonnetje laat zichzelf weer wat vaker zien en de planten beginnen langzaam uit hun schulp te kruipen. Waarschijnlijk ben je inmiddels wat vaker in je tuin te vinden om samen met je planten van deze heerlijke zonnestralen te genieten. Eindelijk mag je de handen weer uit te mouwen steken in de tuin, waarna je mag genieten van het resultaat. Om jou hier een beetje mee te helpen hebben we dé vier tuintrends van 2021 voor je op een rijtje gezet.

Trek je woonkamer door naar de tuin

Nu we allemaal veel binnen hebben gezeten is de kans groot dat je het in huis extra gezellig gemaakt hebt. Goed bezig! Waarom zou je de knusheid van binnen ook niet meenemen naar buiten? Je kunt dit zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Aangezien het Nederlandse weer niet altijd even betrouwbaar is, kun je met een overkapping of open tuinhuisje garanderen dat je zelfs tijdens een frisse regenbui comfortabel zit. Is je ruimte of budget beperkt? Dan kun je in plaats van een overkapping, kiezen voor een waterdicht schaduwdoek. Hier heb je niet alleen plezier van tijdens een regenbui, maar ook tijdens de warmere maanden. Ga op zoek naar tuinstoelen die lekker zitten en kies kussens en decoraties in dezelfde tinten als in je huis. Vergeet daarbij zeker niet je planten in pot. Die zorgen voor nog meer sfeer. Op deze manier wordt jouw tuin een echt verlengde van je woonkamer!

Maak indruk met een statement piece

Een statement piece? Wanneer jij de aandacht in de tuin naar een punt wilt trekken, zet je een pronkstuk in je tuin die de show steelt; ook wel een statement piece genoemd. Dit kan van alles zijn! Bijvoorbeeld een beeld, fonteintje of juist een grote plantenpot met de meest schitterende plant. Wanneer je kiest voor een bijzondere plant in pot, verdient de plant ook bijzondere aandacht. Kies daarom een potgrond die past bij je plant. Door goed voor je planten te zorgen kun je er langer van genieten. Dat willen we toch allemaal?

Afhankelijk van je wensen kan je jouw statement piece zo groot, kleurrijk of bijzonder zijn als je wilt. Je kunt ook kiezen voor een statement piece wat qua tint en materiaal juist perfect aansluit bij de kleuren van je tuin. Door extra aandacht op je statement piece te leggen kun je de rest van de tuin rustig houden. Met deze minimalistische look geef je met weinig elementen je tuin juist heel veel persoonlijkheid. Zo krijgt je tuin een unieke uitstraling!

Jouw plant in pot wil je natuurlijk zo lang mogelijk laten bloeien. Bekijk dan onze video, waarin wij jou 4 tips geven over hoe jij hieraan kan bijdragen. Want bloeiende planten is altijd genieten!


Je tuin multifunctioneel inzetten

De tijd dat de tuin alleen maar een plek was om te zitten is allang voorbij. Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte in je tuin, zorg je voor verschillende gebieden die voldoen aan al je wensen. Daarnaast kun je kwetsbare planten, zoals in je moestuin, op deze manier extra bescherming bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aparte speelruimte voor de kinderen, met een zandbak en glijbaan. Een fijn, knus terras waar je met een boek in je handen wegdroomt en een grote tuintafel waar met lekker weer, met het hele gezin, gegeten kan worden.

Richt daarnaast een aparte ruimte in waar je groenten en fruit in alle rust kunnen groeien. Door je groenten te planten in Pokon Bio Moestuin Grond krijgen ze alle verzorging die ze nodig hebben. Fruitbomen vragen daarnaast om wat extra hulp met Pokon Bio Fruitbomen Mest. Hierdoor blijven ze sterk en meer weerbaar tegen ziekten en plagen. Door slim gebruik te maken van borderplanten kun je de verschillende delen van je tuin een eigen functie geven, maar de rust in elk van deze delen behouden.

Natural living: De natuur een handje helpen

Je tuin is je veilige haven waar je heerlijk kan ontspannen. Groen doet niet alleen jou goed, maar ook de vogels, insecten en andere beestjes genieten tijdens het warmer wordende weer volop van je tuin. Door je tuin in te richten met bloemen en planten die een grote aantrekkingskracht hebben op bijvoorbeeld vlinders en bijen help je de natuur een handje mee. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wilde hyacint, judaspenning, tijm, guldenroede, winterheide, pinksterbloem of lavendel. Het is belangrijk om voor biologische planten te kiezen die vrij zijn van pesticide. Wij hebben tevens een groot assortiment biologisch producten voor het verzorgen van je tuin. Combineer deze planten met riet, hout en terracotta elementen op je terras. Op deze manier ziet je tuin er niet alleen vrolijk en natuurlijk uit, je helpt daarmee bedreigde soorten om te overleven!

Nu je weet wat volgens ons de tuintrends van 2021 zijn kun je aan de slag om van je tuin je eigen paradijs te maken! Kijk voor meer inspiratie op onze Facebookpagina of Instagram.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border