Inspiratie
MarloesNiemeijerFotografie-72.jpg
4 sep. 2023

De 10 leukste gazonspelletjes

Heb je binnenkort een familiedag, organiseer je een buurtfeest of wil je gewoon wat quality time met je gezin buiten in je tuin doorbrengen? Wij delen graag wat leuke spelletjes die garandeert een hit zijn voor jong en oud! 

Top 10 leukste gazonspelletjes

Kubb

Kubb is een Zweeds werpspel dat draait om strategie en behendigheid. Probeer de houten blokken van je tegenstander omver te gooien met houten stokken. Eenvoudig te leren, maar moeilijk te beheersen! 

Vier op een rij

Een gigantische versie van dit klassieke bordspel is perfect voor buiten. Probeer vier van je kleur schijven op een rij te krijgen terwijl je tegenstander hetzelfde probeert te doen. Simpel, maar verslavend! 

Sjoelen

Een klassieker maar zeker Nederlands favoriet! Schuif de houten schijven over het gazon en probeer zoveel mogelijk punten te scoren door ze in de juiste vakken te krijgen. Een leuk spel voor het hele gezin.

Badminton

Een klassieker, maar altijd een winnaar. Sla de shuttle heen en weer over het net en probeer je tegenstander te slim af te zijn. Een geweldige manier om actief te zijn en tegelijkertijd plezier te hebben.

Blinddoekparcours

Bind een blinddoek voor en navigeer jezelf door een parcours op het gazon. Vertrouw op je luistervermogen en laat je vrienden je de weg wijzen. Een hilarisch spel dat voor veel gelach zal zorgen.

Limbo Dansen

Zet de muziek aan en zie wie het laagst kan gaan onder de limbo-stok. Flexibiliteit en balans zijn de sleutels tot succes bij dit vrolijke spel.

Waterballonnen gevecht

Op warme dagen is er niets leuker dan een waterballonnengevecht. Verdeel de teams, vul de ballonnen en laat het waterplezier beginnen. Een geweldige manier om af te koelen en samen te lachen.

Flessen Bowling

Zet een aantal lege plastic flessen op een rij en gebruik een zachte bal om ze omver te gooien. Simpel, maar altijd leuk, vooral voor de kleintjes.

Zaklopen

Trek een zak over je benen en race tegen je vrienden. Het ziet er misschien grappig uit, maar zaklopen is een geweldige manier om je evenwicht te testen en plezier te hebben.

Ringwerpen

Gooi ringen over paaltjes om punten te scoren. Eenvoudig, draagbaar en altijd een hit op buitenfeestjes.

Je gazon herstellen?

Al dat gespeel op het gazon kan wat kale plekken achterlaten. Gelukkig kun je dit eenvoudig herstellen met Pokon Gazon Herstel. 

Lees ook:


 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Gazon
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Gazon