Inspiratie
tulpen
7 sep. 2018

Plant nu voorjaarsbollen

Wil je in het voorjaar genieten van een kleurrijke border vol voorjaarsbloeiers? Dan is september de maand om alvast voorbereidingen te treffen! We delen graag drie mooie voorjaarsbloeiers met je die je deze maand in je tuin kunt planten.

Tulpen

De oerhollandse tulp: wie kent ‘m niet! Deze prachtige voorjaarsbloeier komt voor in allerlei kleuren en kun je nu alvast in je border planten. De tulpenbollen plant je in het najaar tussen september en december, maar wel voor de eerste nachtvorst.

Graaf voor elke bol een gat van 15 tot 20 centimeter diep en zorg voor voldoende ruimte tussen de gaten (12 tot 15 centimeter uit elkaar). Steek de tulpenbol met de puntige kant naar boven en bedek het gat met potgrond. Geef de grond daarna direct water zodat de bodem goed vochtig is en de tulpenbol snel wortels kan aanmaken.

Narcissen

De Narcis is met haar gele bloemetjes een echte eyecatcher in je tuin. Plant de bloembollen op een zonnige plek in je tuin waar ze elke dag minimaal 6 uur zonlicht zullen ontvangen. Op deze manier kun je jarenlang genieten van narcissen in je tuin en bloeien ze elk jaar opnieuw!

Zorg ervoor dat de bodem goed vochtig is voordat je de bollen in de grond stopt. Maak de grond een beetje los en stop de narcissenbol met de punt omhoog op twee keer de hoogte van de bol in de grond. Vul de gaten aan met extra grond, druk de grond aan en je bent klaar!

Krokussen

Ook de krokus is een echte voorjaarsbloeier. Paars, wit, geel… de krokus komt voor in allerlei vrolijke kleuren. De krokusbollen plantje op 8 tot 12 centimeter diepte en er mag minimaal 5 centimeter tussen elke bol zitten. Planten kan in september en oktober, voor de eerste nachtvorst. Je kunt de krokusbollen het beste planten op een plek in de tuin waar veel zonlicht komt, met voldoende zon gaat je krokus straks in februari of maart prachtig bloeien!

Welke bloembollen plant jij deze maand in je border om volgend jaar te genieten van een kleurrijke voorjaarstuin?

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border