Inspiratie
banner-inspiratie-borderomheining
13 apr. 2017

5x de leukste omheining voor je border

Schanskorven

Voor een leuke en stevige omheining voor je border kun je kiezen voor een schanskorf (ook wel bekend als steenkorven). Een schanskorf kun je vullen met materialen naar jouw keuze, zo heb je dus een eigen hand in de uitstraling van jouw schanskorf. Het draadstaal van een schanskorf is in de meeste gevallen weerbestendig. Je bent daardoor automatisch verzekerd van een langere levensduur van jouw omheining! Natuurlijk kun je deze schanskorf ook combineren met een ander materiaal, zoals hout.

Stenen omheining

Daarnaast kun je ook een stenen muur langs je border plaatsen. Dit hoeft geen strak gemetseld muurtje zijn, je kunt kiezen voor verschillende steensoorten qua afwerking, kleur en formaat. Zo kun je door te stapelen je omheining zo hoog bouwen zoals jij wilt.

Een stenen muur kun je natuurlijk ook makkelijk aanpassen naar de vorm die bij jouw wensen past. Zo kun je variëren tussen een vierkant, rechthoek, L-vorm en zelfs rondingen. Je kunt je border door een stenen muur een romantische sfeer geven door te kiezen voor warme kleuren en verouderde stapelelementen, of juist een moderne uitstraling door stenen met zwart- en grijstinten en strakke hoekranden. Wil je het liever natuurlijk houden? Kies dan voor natuurstenen.

Betonblokken omheining

Betonblokken zijn modern en strak van design. Door de grijze/antraciettinten geven betonblokken je tuin een luxe uitstraling. De blokken zijn vorstbestendig en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn betonblokken ook eenvoudig te stapelen en ideaal voor verhoogde borders. Met steenlijm kun je de verhoogde border tot wel vier of vijf lagen hoog maken! Verhoogde borders zijn fijn om in te tuinieren, omdat je nu niet meer zo ver hoeft te bukken. Daarnaast is een border die hoger ligt dan de bestrating ook handig als je een hond of kleine kinderen hebt. Zo blijven de planten onbeschadigd en kan jouw border ongestoord groeien.

Omheining van buxus

Op zoek naar een omheining die je zelf met je groene vingers bij kunt houden en die een geheel natuurlijke uitstraling geeft? Zet dan een haag van buxus in je border! Het leuke van de buxus is, dat je deze in allerlei vormen en maten kunt snoeien, geheel naar eigen wens! Een buxus haag in een strakke lijn of juist in een bolvorm? Alles is mogelijk! Lees meer over het verzorgen van buxus.

Houten omheining

Wil je graag een natuurlijke uitstraling in je tuin, maar dan wel eentje die er strakker uitziet dan alleen een buxus? Ga dan voor een houten omheining. Je hebt deze omheining in vele soorten en maten: een hekje, houten bak, losse paaltjes of borderrol. Een borderrol is eenvoudig te plaatsen en ook nog eens duurzaam: zo’n borderrol gaat namelijk wel 15 tot 25 jaar mee!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border