Inspiratie
oleander-zomerplant
29 apr. 2020

Dé zomerplant voor jouw balkon of terras: Oleander

Wanneer je deze plant ziet valt je mond bijna open van verbazing door de schitterende, zomerse flair. Met haar robuuste bladeren en prachtige kleuren springt de Oleander in iedere border of op ieder terras of balkon al snel in het oog. In deze blog vertellen wij jou alles over dé zomerplant voor jouw balkon of terras.

Oleander

Wanneer je wel eens op vakantie bent geweest in het Middellandse Zeegebied ben je de Oleander ongetwijfeld tegengekomen. De Oleander komt oorspronkelijk uit de mediterrane landen en is onderdeel van de maagdenpalmfamilie. Met haar mediterrane sfeer is het een plant die het uitstekend doet op balkons en terrassen. Zij heeft hier wel veel aandacht voor nodig, maar met onderstaande tips wordt dat geen probleem en kan jij de hele zomer lang genieten van deze prachtige plant!

Perfect voor jouw balkon of terras

Van licht roze tot rood en van wit tot zachtgeel, in allerlei verschillende kleuren is de Oleander op jouw balkon of terras een echte eyecatcher. Het is een plant die maar al te graag in de zon staat en vooral op de warmere dagen is de Oleander in topvorm. Op een zonnige standplaats geeft de Oleander namelijk de meeste bloemen! De standplaats moet wel beschut zijn tegen de wind en tegen harde regen. Vandaar dat een balkon of terras in de zon de ideale plek is voor deze prachtige plant. Met tropische temperaturen waan jij jezelf als het ware in een heerlijk mediterraan land!

Grond en voeding voor Oleander

Om de hele zomer lang te kunnen genieten van de prachtige en kleurrijke bloemen is goede potgrond nodig. Voor een plant als de Oleander kies je niet voor normale potgrond maar voor de speciale Pokon Mediterrane Potgrond. Deze potgrond bestaat uit de beste en meest hoogwaardige grondstoffen zoals tuinturf, rijstkaf en kleikorrel. Door de kleikorrel in deze potgrond wordt de mediterrane leefomgeving van de Oleander nagebootst. Erg handig aan deze potgrond is dat je pas na 100 dagen de plant zelf bij hoeft te voeden met nieuwe voeding. Om het plaatje helemaal compleet te maken geef je Pokon Mediterrane Planten Voeding uit dezelfde lijn. Wanneer je jouw Oleander water gaat geven voeg je hier met de handige dop per liter water de Planten Voeding toe. Zo kan jouw Oleander extra mooi en gezond blijven!

Water geven

Omdat de Oleander zo graag in de zon staat heeft zij ook vaak water nodig. Vooral in de warme zomermaanden is het nodig om deze dorstige plant dagelijks water te geven. Geef bij voorkeur lauw water. Vergeet je in de zomer jouw Oleander water te geven dan is de kans op uitdroging groot en kan de plant haar bladeren laten vallen. Dat wil je natuurlijk niet!

Om jou nog verder te helpen met het water geven van de Oleander op jouw balkon of terras hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet! In deze video leggen wij je alles uit hoe jij omgaat met jouw Oleander en andere dorstige balkon of terrasplanten in pot.

Naar binnen bij vorst

Wanneer de zomer voorbij is en de eerste nachtvorst op komst is, haal je de Oleander naar binnen. Een ruimte met een temperatuur tussen de 4 en 8 graden is ideaal voor deze plant. De temperatuur in de ruimte mag in ieder geval niet hoger zijn dan 15 graden. Zorg er ook voor dat het een lichte ruimte is waar je de plant neerzet. Pas wel op bij het verplaatsen van de Oleander, want het is een giftige plant! Ook als je van plan bent om de bloemen te verwijderen of de plant snoeien is het verstandig om werkhandschoenen te dragen.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot