Inspiratie
narcis-en-tulpenbollen
2 dec. 2016

Een mooi begin van het voorjaar

Zodra Narcissen bloeien, is het voorjaar een feit. Plant je deze bollen aan het einde van het jaar, dan kun je in maart al genieten van een kleurrijke tuin.

Opvallende soorten

Narcissen zijn er in veel verschillende soorten en kleuren. Van wit tot geel en van roze tot oranje. Deze bol doet het goed in potten, bakken, borders en onder bomen en struiken. Met de Narcis kun je alle kanten op. Een paar leuke soorten:


  • Trompetnarcis: deze bol heeft zijn naam te danken aan de grappige vorm van de bloem. Vaak is deze bloem geel gekleurd, maar ze zijn ook verkrijgbaar met witte, roze of oranje bloembladeren.De Trompetnarcis is een sterke bol waar je lang van kunt genieten!
  • Narcis Poeticus: een aantrekkelijke bol die van april tot juni bloeit. De bloemen zijn vaak wit en geven een heerlijke geur af. De bloem valt op door de gele en rood omrande kroon in het midden. Een prachtige bol voor in de border!
  • Grootkronige Narcis: is een bol die anders is dan andere Narcissen. Deze bol valt erg op door de ver geopende bijkronen. Tevens heeft deze Narcis een grote diversiteit aan kleuren en kunnen de kronen verschillende vormen hebben. Met deze Narcis geef je de tuin een echte opkikker!

Zelf Narcissen in de tuin

Narcissen komen elk jaar weer terug. Met de juiste verzorging en plek in de tuin komt deze plant jaar na jaar weer terug in de tuin. De ideale tijd om de Narcis te planten is rond november, begin december. Plant de bol met de punt omhoog op twee keer de hoogte van de bol in Pokon Bloembollen Grond. Zorg er ook voor dat de bol voldoende zonlicht krijgt en geef ze regelmatig water.


Lees meer over het planten van bloembollen.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border