Inspiratie
22 mrt. 2019

Maak je tuin lenteklaar

Deze week is de lente officieel begonnen en daar gaan we nu ook eindelijk iets van merken. Sinds eind deze week begint het zonnetje weer te schijnen en gaan de temperaturen omhoog. Het is daarom de hoogste tijd om je tuin klaar te maken voor de lente! De lente in huis halen met fleurige kamerplanten heb je wellicht al gedaan, maar nu is het tijd om naar buiten te verplaatsen. Ga lekker aan de slag in de tuin met de tips die we je meegeven in deze blog.

Vrolijke tuinplanten

Er zijn veel tuinplanten die het in de lente goed doen, wij zetten 3 kleurrijke plantjes voor je op een rijtje:

1. Violen

Viooltjes vrolijken je tuin ongetwijfeld op. Na het grijze weer van de afgelopen weken hebben we behoefte aan een beetje kleur in ons leven! Roze, paars, geel, rood, oranje, wit of blauw, viooltjes zijn er in super veel verschillende kleuren. Daarnaast zijn het vrij makkelijke tuinplanten, want waar je ze ook poot, in een pot of in de tuin, ze groeien eigenlijk altijd goed. Met zo’n kleurrijk tuinplantje kom je toch direct in de lentesferen?

2. Hyacint

De hyacint is een uitstekende tuinplant om direct in de tuin, potten of bloembakken te poten en bloeit van maart tot mei. Door verschillende kleuren Hyacint gemengd in een bloembak te zetten, zorg je voor een kleurexplosie in jouw voor- of achtertuin. Combineer de hyacint met andere bolgewassen, zoals de narcis of tulp, voor een klein bloemenparadijsje. Narcissen bloeien het beste op een lichte plek in een rijke grond. Het leuke aan Narcissen is dat ze verwilderen, dat betekent dat ze ieder voorjaar opnieuw tot bloei komen.

3. Tulpen

Tulpen zijn er ook in allerlei verschillende kleuren en soorten, zo is er de: enkele tulp, dubbele tulp, lelietulp, parkiettulp, minitulp en botanische tulp. Tulpen hebben niet echt een voorkeur als het gaat om de standplaats. Het zijn makkelijke bollen en daarom ook geschikt voor bijna iedere tuin. Geef tulpen het liefst een plek met iets meer zon, tussen de volle zon en half-schaduw in en je zult elk jaar opnieuw kunnen genieten van de tulpen in je tuin! Voor het poten van tulpen in potten gebruik je Pokon Hydrokorrels, om te voorkomen dat deze straks onder water staan wanneer het een keer regent. (Want ook dat komt natuurlijk voor in de lente, we leven niet voor niets in Nederland ;)) Heb je ze vorig jaar voor de vrieskou gepland, dan komen ze rond april omhoog.

Een mooi en sterk ‘lente-proof’ gazon

Heb je jouw gazon nog niet geverticuteerd? Dan is dat de hoogste tijd! De vorst is verdwenen en wanneer het bijna april is, mag je er toch wel vanuit gaan dat het ook niet snel meer zó koud wordt.

De kale plekken in je gazon kun je nu gaan opvullen, zodat je gazon er deze lente extra mooi bij ligt. Om ervoor te zorgen dat jouw gazon alle benodigde voedingsstoffen krijgt, gebruik je bijvoorbeeld Pokon Gazonmest met Kalk 3-in-1. Dit product bevat extra magnesium en ijzer waardoor het gazon een mooie groene kleur krijgt. Het kalium gehalte zorgt ervoor dat je gazon sterker wordt en je minder last zult hebben van mos. Ontsiert mos jouw gazon? Dan kun je hiervoor ook een speciaal gebruiken, zoals Pokon Mos Weg!

Wil jij deze lente nog een nieuw gazon aanleggen in de tuin? Het soort graszaad dat je gebruikt bij het inzaaien van een nieuw gazon, is bepalend voor de sterkte en vitaliteit. Lees hier hoe je graszaad gebruikt bij het inzaaien van een nieuw gazon.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border