Inspiratie
shutterstock-360612770.jpg
26 apr. 2018

Koningsdag: Oranje in je border

Morgen is het Koningsdag, een dag waarbij alles natuurlijk draait om de kleur oranje. Ook voor in je tuin bestaan er prachtige bloemen in deze koninklijke, oranje kleur. Benieuwd naar welke oranje bloemen je in je border kunt planten? We hebben een paar prachtige planten met oranje bloemen voor je verzameld én een Pinterest-board vol inspiratie.

Incalelie ‘Orange King’

Deze vaste plant wordt ook wel Alstroemeria aurea genoemd en heeft prachtige opvallende oranje bloemen. De Incalelie bloeit in de maanden juli en augustus. Zet de plant op een plekje in de zon of halfschaduw, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. De plant wordt gemiddeld zo’n 70 centimeter hoog en staat prachtig in je border.

Afrikaantje

Het Afrikaantje, oftewel de Tagetes, is een tuinplant die we in heel veel borders zien. In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, komt het Afrikaantje oorspronkelijk helemaal niet uit Afrika, maar uit Mexico. Het Afrikaantje wordt gemiddeld zo’n 25 tot 30 centimeter hoog en bloeit van half juni tot eind oktober.

Goudsbloem

De Goudsbloem (Calendula Officinalis) is een eenjarige plant die zo’n 50 centimeter hoog wordt. De plant heeft prachtige helder oranje bloemen die bloeien van juni tot september. Je kunt de Goudsbloem zaaien van maart tot juni. Daarnaast wordt deze bloem ook al eeuwen medicinaal gebruikt. De Goudsbloem werkt onder andere ontstekingsremmend en wordt in zalf verwerkt.

Tulp

De Tulipa ‘Daydream’ heeft bloemen die geel opkomen en vervolgens tijdens de bloei veranderen naar een prachtige oranje kleur. De tulp kun je het beste planten in het najaar, waarna hij in april en mei prachtig zal gaan bloeien. De tulp staat graag in de volle zon en is ook nog eens winterhard.

Cosmea

De Cosmea, Cosmos bipinnatus, kun je in volle grond zaaien in de maanden april en mei, waarna deze prachtige bloem zal gaan bloeien in de periode van juli tot oktober. De Cosmea wordt gemiddeld zo’n 80 cm hoog maar kan ook gemakkelijk een hoogte van zo’n 160 cm bereiken. De plant staat graag op een zonnige plaats. Wanneer je de uitgebloeide bloemetjes van de Cosmea plukt, zorgt je ervoor dat de plant de gehele zomer mooi zal blijven bloeien.


Oost-Indische Kers

De Oost-Indische Kers is een kruid dat zijn naam te danken heeft aan de smaak en de geur van de bladeren, die veel weg hebben van waterkers en sterrenkers. De bloemen bloeien van juni tot oktober. De bloemen, bladeren en zaden van deze plant zijn eetbaar, en door hun licht peperige smaak doen ze denken aan waterkers. De Oost-Indische Kers houdt van een zonnige standplaats.


Kijk voor meer inspiratie voor oranje planten op ons Pinterest-account. Op ons Koningsdagbord hebben we heel veel leuke ideeën verzameld die jou inspiratie geven voor een prachtige, koninklijke oranje tuin.


Welke oranjekleurige planten heb jij in je border staan?


Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border