Inspiratie
kerstster
20 dec. 2016

Haal de kerstsfeer in huis

De Kerstster is een kamerplant die haar populariteit te danken heeft aan haar prachtige, opvallende schutbladeren. Vaak wordt de Kerstster rond december gekocht om haar vervolgens weer na de feestdagen weg te doen. Echter kun je met de juiste verzorging nog maanden lang van deze mooie kamerplant genieten!


Echte sfeermaker

Deze kamerplant is een echte sfeermaker. Dat komt vooral door haar mooie donkergroene en licht gekartelde bladeren. Daarnaast heeft de Kerstster schutbladeren die prachtige kleuren hebben, zoals wit, rood en roze. Deze bladeren vormen een ster. Vandaar de bijnaam Kerstster. Met deze plant krijg je letterlijk een kerstgevoel. Probeer deze plant eens in een opvallende pot of bak!


Langer genieten

Met de juiste verzorging kun je nog lang na de feestdagen genieten van de Kerstster. De ideale temperatuur voor deze plant is 15 tot 22 graden. Ook eist deze plant niet zo veel water. Het beste kun je de Kerstster één keer per week onderdompelen in lauw water. Laat de plant dan goed uitlekken en voorkom dat de wortels een voetbad hebben. De Kerstster is helemaal in haar element als je haar op een lichte, zonnige plaats zet. Zet de Kerstster bijvoorbeeld in de vensterbank en voeg wat Kerstlichtjes toe aan de pot, zo maak je er een echte eyecatcher van!


Nog meer Kerstsfeer in huis? Probeer de Mistletoe eens!

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten