Inspiratie
gele-plant.jpg
4 aug. 2017

Gele klimplanten

Geel is op dit moment een trendkleur voor het interieur. Laten we deze vrolijke kleur doortrekken naar de tuin! We hebben drie mooie gele klimplanten voor je verzameld.

Suzanne met de mooie ogen

Suzanne met de mooie ogen, in het Latijns Thunbergia alata, is een éénjarige klimplant en heeft een diep gele kleur. Met steunmateriaal kun je hem makkelijk uit een pot laten groeien. Geef de Thunbergia een zonnige, warme plek en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

Winterjasmijn

De Winterjasmijn is een prachtige gele klimplant die bloeit van januari tot en met begin april. Prachtig om te zien, helemaal als er een klein sneeuwlaagje op ligt. De Winterjasmijn, Jasminum nudiflorum, staat graag in de zon of halfschaduw en wordt wel 250 centimeter hoog!

Kamperfoelie

Kamperfoelie, Lonicera henryi 'Copper Beauty', heeft deels wit met gele bloemen. Kamperfoelie kan hoog heel groeien, dus het is een uitermate geschikte klimplant voor schuttingen, pergola’s en muren. Geef de Kamperfoelie een lichte standplaats met zowel zon als af en toe schaduw.

Klimplanten verzorging

Check altijd even welk soort grond wordt geadviseerd voor jouw klimplant. Daarnaast kun je de planten in het groeiseizoen stimuleren met plantenvoeding.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border