Inspiratie
fuchsia
22 apr. 2020

Fleur je tuin op met de Fuchsia

Wil jij je tuin opfleuren met een uitbundige bloeier? Dan is de Fuchsia de perfecte plant! Bellen, sprieten, klokjes en felle kleuren; de Fuchsia zorgt voor een bloeiend feestje die in jouw tuin niet mag ontbreken. Lees snel verder om alles te ontdekken over deze prachtige tuinplant!

Fuchsia

De Fuchsia komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en er bestaan meer dan 100 soorten. Verschillende soorten Fuchsia’s zijn vooral erg populair door hun prachtige bloemen die in het begin lijken op bellen. De Nederlandse naam van deze plant is dan ook perfect gekozen; de bellenplant. Het zijn erg dankbare planten waar je, met de juiste verzorging, erg lang van kunt genieten!

Prachtig in elke tuin

Je kan je bijna niet voorstellen dat uit de houtige takjes van deze plant prachtige bloemen groeien. In het begin groeien de herkenbare bellen uit de takjes die zich later openen als mooie klokjes. Uit die klokjes groeien meestal weer twee lange sprieten wat het plaatje compleet maakt. De Fuchsia staat natuurlijk ook bekend om zijn schitterende felroze en paarse kleuren, maar er bestaan ook Fuchsia’s met rode en gele kleuren. Welke kleur Fuchsia’s je ook in jouw tuin hebt deze kleurrijke vriend weet jouw tuin helemaal op te fleuren.

De meeste Fuchsia’s zijn niet winterhard, maar gelukkig zijn er ook genoeg soorten die in de winter gewoon buiten kunnen blijven staan. Alle bovengrondse delen sterven bij een flinke nachtvorst wel af maar in het voorjaar lopen ze toch weer uit vanuit de grond. Een mooi voorbeeld is de Fuchsia ‘David’. Dit is een kleine Fuchsia die prima kan overleven in een pot wanneer het hard vriest. Het is wel aan te raden om deze plant van extra bescherming te voorzien wanneer het gaat vriezen. Doe bijvoorbeeld een jute zak om de pot heen of stop bubbeltjesplastic aan de binnenkant van de pot. Middenin de tuin of in potten aan de rand, de Fuchsia zorgt altijd voor een feestje!

Standplaats

Winterharde Fuchsia’s vinden het heerlijk als ze in het zonnetje gezet worden! Ze hebben de warmte van de zon namelijk nodig om na de winter snel uit te kunnen lopen, groter te worden en vroeger te bloeien. Zo kan jij extra lang van de deze prachtige plant genieten! Zet de Fuchsia niet de hele dag in de volle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Verwijder ook de uitgebloeide bloemen, zodat er geen extra energie hieraan wordt verspild en de Fuchsia de hele zomer door prachtig kan bloeien!

Fuchsia's verzorgen

Het is natuurlijk ook goed om te weten hoe jij jouw Fuchsia verder moet verzorgen. Zo heeft deze bloeiende vriend tijdens droge periodes voldoende water nodig. Voel altijd even in de grond of deze nog vochtig is. Wanneer de grond droog aanvoelt is het tijd om water te geven. De kluit van de Fuchsia mag altijd licht vochtig zijn, maar deze plant houdt zeker niet van een voetbad.

Na de laatste vorst snoei je de Fuchsia terug tot 20cm boven de grond. Dit zorgt voor een betere groei en bloei van de plant en jij kan er voor zorgen dat hij niet te groot wordt.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border