Inspiratie
Een bamboe orchidee, ofwel dendrobium nobile vol mooie roze bloeiende bloemen
27 okt. 2020

Een minder bekende kamerplant: De Bamboe Orchidee

Orchideeën zijn hele geliefde kamerplanten en het leuke aan deze plant is dat hij er in ontzettend veel verschillende soorten, maten en kleuren is. Soorten als de vlinderorchidee, de viooltjesorchidee en het venusschoentje kennen de meeste van ons wel, maar ken je de Dendrobium Nobilé, oftewel bamboe orchidee, al?

De oorsprong van de bamboe orchidee

Van oorsprong komt deze orchidee uit Zuidoost-Azië. Daar wordt deze plant “onsterfelijkheidskruid genoemd, vanwege zijn genezende werking en vermindering van stress. De plant doet zijn Nederlandse naam in ieder geval eer aan, want de stam van de orchidee is bamboe-achtig en de bloemen lijken op bloemen van de orchideeën die we al langer kennen.

Hoe verzorg je een bamboe orchidee?

Deze orchidee is relatief makkelijk te verzorgen in verhouding tot andere orchideeën. Hij kan licht goed verdragen, maar houdt niet van direct zonlicht. Een luchtige omgeving tussen de 15 en 20ºC vindt hij het fijnst, maar in een iets warmere omgeving doet hij het ook prima. Water geven kun je het best doen door de plant te dompelen in lauw water en deze daarna even goed uit te laten lekken.

Tip: Als de orchidee in bloei staat, kun je hem bijvoeden met speciale orchideeën voeding. De Pokon Orchidee Voeding is hiervoor heel geschikt.

Wat maakt deze orchidee zo bijzonder?

Wat deze plant anders maakt dan andere orchideeën is dat de bamboe orchidee van boven tot onder bloeiende bloemen kan hebben. Je kunt deze plant onder andere krijgen met felroze, lichtroze, gele en witte bloemen. Hoe mooi?

De bamboe orchidee in je interieur

In veel huishoudens zien we lekker veel exotische planten terug. De bamboe orchidee past hier goed bij en is in ieder geval alles behalve een saaie kamerplant! Vanwege de vele kleuren die hij kan hebben, past hij bij super veel verschillende interieurstijlen.

Als je nu nog niet naar het tuincentrum wil gaan om deze beauty te scoren, dan weten wij het ook niet meer.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten