Inspiratie
petunias (1737 x 1151 px) (1).png
13 jul. 2023

Makkelijke terras- & balkonplanten voor in de volle zon

Heb jij een terras of balkon met de hele dag volle zon? Wat heerlijk! Je wilt het graag leuk en gezellig aankleden, maar het kan best een uitdaging zijn om planten te vinden die deze temperaturen kunnen hanteren. Wij geven je graag wat tips voor planten die het goed doen in de volle zon en ook nog eens gemakkelijk te verzorgen zijn.

Geraniums

Geraniums klinken misschien wat duf en oubollig, maar ze er in een heleboel vrolijke kleuren! Geraniums gedijen goed in de volle zon en hebben niet veel water nodig. Ze zijn perfect voor bloempotten of hangmanden.

Zinnia's

Zinnia's zijn een goede keuze als je op zoek bent naar bloemen die de hele zomer lang kleurrijk blijven. Deze zonliefhebbers zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en trekken vlinders aan. Ze gedijen goed in de volle zon en vereisen minimale zorg. Perfect voor in bloempotten, maar ook voor in de border. Snij wat bloemen af en zet ze in een vaasje in huis. Haal de zomer in huis!

Vetplanten

Vetplanten zijn al jaren populair en doen het zeer goed op een zonnig terras of balkon. Deze planten hebben dikke, vlezige bladeren die water goed kunnen vasthouden waardoor ze goed bestand zijn tegen droge en zonnige omstandigheden. Er zijn verschillende soorten vetplanten, zoals de populaire Sedum en Echeveria. Leuk om verschillende soorten met elkaar te combineren in één bloempot of verschillende soorten bij elkaar te zetten.

Salie

Salie is niet alleen een smaakmaker in de keuken, maar ook een uitstekende plant voor een zonnig terras of balkon. Deze kruidachtige plant gedijt goed in de volle zon en heeft maar weinig water nodig. Salie produceert mooie paarse bloemen en verspreidt een heerlijke geur. Je kunt de bladeren gebruiken in de keuken.

Petunia's

Petunia's zijn klassieke zomerbloeiers die blij worden in de volle zon. Ook deze bloemen zijn diverse kleuren verkrijgbaar waaronder roze, paars en geel. Petunia's zijn ideaal voor hangmanden, bloempotten of als bodembedekker. 

Lees ook: 6 tips voor het verzorgen van je buitenplanten in de zomer

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot