Inspiratie
groene_cijfers-1474893936.jpg
26 sep. 2016

Groene bouwelementen

Voor de tuin zijn hagen eigenlijk groene bouwelementen. Je kunt er privacy mee creëren, de tuin in verschillende stukken verdelen of er haagjes rondom je borders of moestuin mee maken. Bovendien zijn alle vormen mogelijk, van krullen tot strakke lijnen of stevige blokken. Daarnaast zijn haagplanten als Buxus en Taxus zeer geschikt voor topiary, waarop je heerlijk je fantasie los kunt laten!

Wat is topiary?

Taxus en Buxus zijn niet alleen uitstekend bestand tegen snoeien, deze twee soorten lopen altijd weer uit - zelfs als je ze tot in het bruine hout terug knipt. Daarom zijn ze ideaal voor topiary (vorm snoei). Wie de snoeischaar durft te hanteren kan de mooiste en grappigste groene sculpturen creëren!

Indrukwekkende vormen

Al tijdens de renaissance werden indrukwekkende tuinen met buxuspatronen vol frivole krullen aangelegd. Kleurige eenjarigen binnen de haagjes staken mooi af tegen het groen. Maar ook op iets kleinere schaal lenen Buxussen zich voor prachtige patronen, die zomers en ‘s winters aantrekkelijk zijn.

Buxus bij de moestuin

Het gebruik van haagjes rondom een moes- of kruidentuin dateert al uit de middeleeuwen. Traditioneel wordt Buxus gebruikt omdat konijnen daar een hekel aan hebben. Door de moestuin in vakken te verdelen kun je gewassen gemakkelijk elk jaar in een ander vak kweken, zodat je bodemziekten voorkomt. En het staat nog mooi ook!

Tip: Niet alleen groenblijvende hagen ogen ’s winters aantrekkelijk, ook de beukenhaag zorgt met zijn goudbruin verkleurde blad voor sfeer.


Bron: Tuinseizoen

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border