23 feb. 2019   |   Geplaatst door: Mirte Blokland

Citroen & Limoen plant

Hallo, Sinds enkele weken heb ik een limoen en citroen plant in huis. Hier heb ik nog enkele vragen over. Waneer moet ik deze bemesten. Op de verpaking van Pokon lees ik eenerzeids 2x per jaar (begin lente en in de zomer) anderzeids staan er doorheen het jaar meermaals bolletjes op de kalender... Iemand die hier wat meer info heeft voor deze 2 planten? Bovendien verliest mijn limoen plant veel groene (perfect mooie) bladeren. Is dit door de warmte? Mijn citroenen zijn oranje en enkele daarvan zijn al goed “in knijp baar” wilt dit zeggen dat ze klaar zijn om te plukken? Alvast bedankt! Mirte
Reacties (1)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Pokon | 26-02-19

mijnpokon_wit_groen
Hoi Mirte, Wat een leuke foto!! Hele mooie planten. Je kunt ze 2 keer per jaar voeden met meststof (korrels in een doosje). Je kunt vaker voeden met vloeibare voeding (flesje). Ik denk dat het beter is deze plant op een koelere plek in huis te zetten met veel daglicht. Dit zijn volgens mij planten die buiten horen te staan. Wanneer het niet meer gaat vriezen buiten en wanneer de buitentemperaturen royaal boven de 10 graden zijn, kun je ze naar buiten zetten een pot op het terras. Als je ze gaat overplanten, kies dan een ruimere pot. Tip: Pokon Hydrokorrels onderin de pot en gebruik Pokon Mediterrane potgrond. Hier zit al voeding in voor de eerste 3 maanden en na de drie maanden kun je regelmatig met het gietwater Pokon mediterrane vloeibare voeding geven! Succes!
producten

Producten

Vind het product voor jouw klus

Bekijk onze producten
potgrond

Potgrond calculator

Bereken zelf hoeveel je nodig hebt

Bereken nu
plantengids

Plantengids

Vind informatie over jouw plant

Bekijk de gids
probleemherkenner-illustratie-klein

Probleemherkenner

Last van onkruid, insecten of ziektes?

Bekijk probleemherkenner

Download nu

Gazon folder

De geur van vers gemaaid gras en zingende vogels. Het sproeien van het gras en het voldane gevoel van een strakke grasmat. Geniet van je gazon! Doe het zoveel je kunt.

Download nu

Met in deze editie o.a

Verbeter je gazon met kalk
Waarom is kalk goed voor je gazon en wanneer moet je het strooien?

Je gazon gezond en sterk houden met gazonmest
Waarom en wanneer bemest je het gazon? En welke producten gebruik ik?

Pokon Plantversterker
Een nieuwe toevoeging aan de gazon meststoffen die je gazon gezond en sterk maakt.

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.