BLOG
volkstuin-diana
4 dec. 2015

Even voorstellen.. Diana

Hoi, ik ben Diana, en ik ga vanaf januari 2016 elke oneven week op deze plaats een stukje schrijven. 
 

Even over mezelf; ik ben ondertussen alweer 48 jaar oud (au), en ben getrouwd met Ruud. We wonen onder de rook van Rotterdam, in Spijkenisse en hebben daar sinds 1991 naast ons kleine achtertuintje ook een volkstuin op een klein volkstuinencomplex met zo’n 60 leden. Onze tuin daar is ondertussen uitgegroeid tot 450 vierkante meter, compleet met kassen, terrasje, een gedeelte voor groenten, voor fruit, verhoogde bakken, alles wat we leuk vinden. We tuinieren op vette klei, in zoute zeewind want slechts 20 kilometer van het strand van Rockanje. Het klinkt misschien niet ideaal, maar wij zijn er aan gewend en kunnen er prima mee overweg.

 

 

En we telen er alles wat we leuk en lekker vinden; van aardbeien tot zuring, van blauwe bessen tot rozemarijn, van vrolijke bloeiende eenjarigen tot boontjes en aardappelen. En ik heb een voorkeur voor alles wat naast gezond en lekker ook nog mooi is; boontjes; heerlijk! Maar als ze dan ook nog gestreept zijn, of lilapaars bloeien in plaats van wit, dan maakt dat het voor mij nog leuker. En als een groente nu eenmaal zo groen is als de naam doet vermoeden, dan zaai ik ernaast graag een vrolijke eenjarige die niet alleen voor een felle kleur zorgt maar ook leven in de tuin brengt; we proberen onze tuin zo in te richten dat nuttige dieren zich thuis voelen in onze tuin en elkaar in evenwicht houden.

 

 

Tuinieren kost wel veel tijd, en dat heb ik er heel graag voor over, maar heel veel tijd voor andere hobby’s blijft er niet over. Maar één hobby is wat mij betreft wel onlosmakelijk verbonden aan tuinieren en dat is koken. Niks ingewikkelds maar als je maandenlang zo je best hebt gedaan voor een bepaalde groente, van zaaien en wieden, water geven en voeden, dan is het ook erg leuk om, als je dan eindelijk kunt oogsten, er vervolgens ook nog iets lekkers van te maken. Al hebben bijvoorbeeld goede tomaten van eigen tuin echt helemaal niks nodig, geen zout of peper, geen vuurtje, geen bereiding, alleen een mesje om ze in mooie plakjes te snijden. Naast koken vind ik ook het bewaren van onze groenten leuk, van het maken van jam, likeur, chutney, pastasaus, sambal, etc..

 

 

De foto’s op deze pagina laten onze tuin alvast een beetje zien, en daarmee gelijk al veel van onszelf, wat we zo leuk en mooi en lekker vinden aan tuinieren.

 

En vanaf januari kun je op deze plaats dus om de week een stukje vinden over wat ik in onze tuin heb gezien, geplukt, gevonden, geproefd, gedacht, of wat dan ook. Ik hoop dat je af en toe hier wilt komen kijken naar mijn schrijfsels!

 

Groetjes,

 

Diana 
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin