BLOG
Een houten tuintafel vol met groenten, eetbare bloemen en specerijen.
19 dec. 2019

DIY: Leuke binnenprojecten voor de koude wintermaanden

Buiten in de moestuin is er niet veel meer te doen. Het is koud en alle gewassen zijn inmiddels wel geoogst, op misschien wat laatste groenten na, zoals boerenkool, palmkool of schorseneren. Nu is het juist de tijd om lekker van de rust te genieten en weg te dromen naar het volgende moestuinseizoen. Ik geef je hieronder een aantal leuke tips waarmee je veel inspiratie op kunt doen voor jouw nieuwe moestuinseizoen. Of misschien start je 2020 wel met een moestuin en ben je op zoek naar leuke ideeën.

Instagram, boordevol moestuininspiratie

Toen ik begon met mijn moestuin waren er maar weinig mensen om me heen die ook een moestuin hadden. Ik ben via Instagram in contact gekomen met veel meer mensen die ook een moestuin hebben. Naast dat het heel erg leuk is om verhalen met elkaar uit te wisselen, is het ook nog eens heel erg leuk om inspiratie op te doen uit andere moestuinen. Zie je iets leuks en heb je daar vragen over, stel deze gewoon aan de eigenaar van het profiel. Instagram is een heel erg beeldend medium, waar je veel inspiratie uit kunt halen. Ben je op zoek naar een leuk profiel? Kijk dan even op mijn profiel @_floorkorte en doe inspiratie op.


Maak een moestuinplan met Pinterest

Ik kan uren wegdromen bij mooie plaatjes van Pinterest. Vaak zijn deze plaatjes helemaal niet te vergelijken met jouw tuin, maar je kunt er wel veel dingen vinden die je kunt toepassen in de moestuin. Wat dacht je van leuke knutselideeën, een indeling voor de moestuin of juist eens een ander ras met een gek kleurtje? Het oog wil ook wat, naast dat het ook lekker en gezond moet zijn natuurlijk. Zelf zoek ik altijd op een aantal trefwoorden zoals “moestuin”, “kitchen garden” of “vegetable garden”. Hierop vind je heel veel leuke ideeën die je veel inspiratie kunnen geven voor jouw nieuwe moestuinplan.

Lekker door magazines bladeren

Er zijn, ook in de wintermaanden, heel veel moestuinmagazines te koop. Denk aan De tuin op tafel, Stadstuinieren magazine, Buitenleven, Seasons of Landleven. Hierin staan zoveel leuke verhalen en inspiratiebeelden waar je blij van wordt. Ook vind je hier heel veel leuke vaste planten die je in de tuin kunt planten, zodat de moestuin in de winter wat blad behoudt. Dan is het niet zo’n bruine, kale vlakte.


Lees eens wat leuke moestuinboeken

Ik ben fan van tuinboeken. Naast dat ik zelf het moestuinboek ‘De Moestuin’ heb geschreven, zijn er natuurlijk nog heel veel andere leuke tuinboeken waar je superveel van kunt leren. Veel boeken zijn echt voor gevorderden, maar er zijn ook zeker boeken die ik zou aanraden als je net start met een moestuin. Zelf ben ik erg fan van de boeken van Mme Zsazsa en Wim Lybaert. Het zijn allebei boeken met veel informatie en ze zijn op een leuke manier geschreven. Ook ben ik zelf erg fan van de groenten- en fruitencyclopedie. Dit is niet een boek dat je lekker wegleest, maar waar wel heel veel in staat over wat je toe kunt passen in volgend seizoen.

Dit is denk ik genoeg om lekker mee aan de slag te gaan deze koude dagen.

Groeten,

Floor


Lees ook: Wintergroente: schorseneren uit eigen moestuin

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin