Tips
19-08-18

Vlinderstruik bijknippen

Een van de meest aantrekkelijke planten in de zomertuin is de vlinderstuik, Buddleja. Niet alleen vanwege de indrukwekkende bloemtrossen maar ook omdat de plant als een magneet is voor vlinders! De vlinderstruik (Buddleja) is een betoverende verschijning met opvallende bloemtrossen die per soort variëren van 10 tot 30 cm lengte. Ook is er een verscheidenheid aan kleur: wit, roze, blauw, lila en dieppaars. De bloemtrossen en doordringende geur hebben een enorme aantrekkingskracht op vlinders en honingbijen. Ze doen zich tegoed aan heerlijke nectar. Hoe kun je zo lang mogelijk genieten van deze mooie plant?

Verzorg de Buddleja

  • Tijdens de bloei geef je regelmatig water en wat plantenvoeding. Als je voeding geeft, zullen de bloemen feller van kleur zijn en zullen er ook meer bloemen ontwikkelen. De vlinderstruik maak je met voeding een sterke plant!
  • Nieuwe vlinderstruiken plant je in Pokon Aanplantgrond Tuinplanten Bio. Je hebt dan direct voeding voor 100 dagen!
  • Van augustus tot en met oktober kun je uitgebloeide trossen van de vlinderstruik wegknippen. Je stimuleert zo dat er nieuwe bloemen ontwikkeld worden, want de plant kan doorbloeien tot in oktober!
  • Ook na de vorst in het voorjaar kun je de vlinderstruik snoeien. Knip hem terug tot ongeveer 30 centimeter boven de grond.

Lees meer over het verzorgen van de vlinderstruik.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.