Tips
clematis-paars
23 jan. 2017

Clematis snoeien

De Clematis is een mooie, volle klimplant die in verschillende soorten te verkrijgen is. Vaak worden Clematissen gebruikt als klimplanten tegen muren en bijvoorbeeld als hangplant in pot. Er is één ding dat de Clematis zeker nodig heeft: een goede verzorging. Met de juiste snoei en aandacht is deze plant een prachtige aanwinst voor iedere tuin!

Clematis snoeien

Voordat je gaat snoeien is het belangrijk om te weten welke soort Clematis je hebt, want niet alle Clematissen kun je op dezelfde manier snoeien.

Nieuwe takken

De grootbloemige Clematissen zie je veel in de Nederlandse tuin. Deze Clematis-soort kan de hele zomer wel bloeien. Grootbloemige Clematissen die bloeien op hout dat hetzelfde jaar is gevormd, snoei je na de winter. Dit kun je het beste doen rond februari/maart als het niet vriest. Knip de Clematis dan af op ongeveer 20 tot 25 cm boven de grond. Hij zal dit jaar nog weer opbloeien.

Oude takken

Clematissen die bloeien in mei en juni, bloeien op takken die het jaar daarvoor al zijn gevormd. Knip deze takken na de bloei een stuk terug, dan zal de Clematis het volgende jaar weer bloeien. Clematissen die wintergroen zijn, kun je ook op deze manier snoeien.


Lees meer over het verzorgen van jouw Clematis.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Border
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Border