/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Zegge Evergold

Ben je op zoek naar een plant die ook in de winter mooi groen blijft? Zegge Evergold is een groenblijvend siergras met langwerpige bladeren. De bladeren hebben een wit/geel en groene kleur. Deze sierlijke grassoort komt van oorsprong uit Japan. Doordat Zegge laag blijft is hij ook geschikt om te gebruiken als bodembedekker.

Zegge Evergold eigenschappen

Herkomst Zegge Evergold

Zegge Evergold vindt zijn oorsprong in Japan. De plant blijft het gehele jaar door groen en heeft een opvallend geel-groen gestreept blad. Door de maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter kun je dit siergras perfect gebruiken om jouw border groener mee te maken.

Soorten Zegge

In Nederland komen er zo’n 60 verschillende soorten Zegge (Carex Oshimensis) voor. Zegge Evergold is er hier een van. Naast Zegge Evergold zetten we graag een aantal bekende soorten op een rij:

Zegge Irish Green

De Zegge Irish Green heeft in tegenstelling tot Zegge Evergold smalle, frisgroene bladeren. Ook in de winter blijft dit siergras groen van kleur. In de zomer krijgt deze Zegge soort geel/bruine bloemaren.

Zegge Everest

Zegge Everest heeft net als de Zegge Evergold een opvallende kleurcombinatie in het blad. Deze soort heeft smalle groene bladeren met een witte rand. In vergelijking met Zegge Evergold is het blad van Zegge Everest steviger.

Zegge Variegata

Net als de Zegge Evergold wordt Zegge Variegata gekenmerkt door groen-geel gestreept blad. Wel is deze kleurcombinatie veel subtieler dan bij de Evergold variant. 

Zegge Blue

Van bovengenoemde varianten springt Zegge Blue er naast de Zegge Evergold misschien wel het meeste uit. Deze variant heeft namelijk opvallende zilverblauwe tot blauwgroene bladeren.

Zegge Evergold verzorgingstips

  • Zegge Evergold woekert niet en groeit in laagblijvende bossen/pollen. Hierdoor is Zegge Evergold geschikt om te combineren met andere planten en te gebruiken als bodembedekker.
  • Doordat Zegge Evergold een sterke plant is, is hij winterhard, redelijk bestand tegen droogte en ongevoelig voor ziektes en ongedierte.
  • Om dit siergras optimaal te laten groeien en bloeien snijd je in het voorjaar de pol in tot boven het hart – dit is ongeveer 10 tot 20 centimeter boven de grond.
  • Om de wortels optimaal te laten groeien kun je Zegge Evergold het beste minder vaak water geven. Geef wanneer je wel water geeft in één keer een grotere hoeveelheid.
  • Geef Zegge Evergold een goede start met Pokon Bio Aanplantgrond Tuinplanten, Bomen & Hagen 30L.
  • Voorzie Zegge Evergold tweemaal per jaar van alle benodigde voedingsstoffen met Pokon Siergrassen & Bamboe Mest 1kg.

Pokon Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!