Spathiphyllum

De Spathiphyllum, ook wel bekend als de Lepelplant (de bloemetjes lijken op lepeltjes), is erg geliefd. Het is een makkelijke kamerplant en bloeit constant. Daarnaast werkt de Spathiphyllum luchtzuiverend door tijdens zijn natuurlijke ademhaling via de huidmondjes in het blad diverse schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Met een goede verzorging een prachtige plant voor ieder interieur.


Planttype: Bloeiende kamerplant
Grondsoort: Anthurium Grond
Bemesten: bloeien planten voeding
Bloem: wit
Bloeitijd: kan het hele jaar door bloeien
Hoogte: 30 cm, 40 cm, 50 cm
Groeiwijze: bossig, opgaand
Blad/loof: groenblijvend, groen, elliptisch
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: lichte standplaats, halfzon, schaduw


Verzorging voor Spathiphyllum

Qua verzorging kun je de Spathiphyllum vergelijken met de Anthurium. Ze zijn namelijk familie van elkaar. Deze Lepelplant kun je dus goed planten in Pokon Anthurium Grond.

Goede plek voor Spathiphyllum

De Spathiphyllum houdt van een matig lichte of schaduwrijke standplaats, en zeker niet van direct zonlicht. Drie tot vijf uur direct zonlicht is ruim voldoende. Teveel zonlicht zal bruine bladeren tot gevolg hebben.

Voeding voor Spathiphyllum

Eenmaal per maand wat Pokon Anthurium Voeding in het water oplossen is voldoende voor de Spathiphyllum. Er zullen meer bloemknoppen ontwikkelen en dat is natuurlijk heel leuk!

Is snoeien nodig?

Indien nodig kun je de oude verkleurde blaadjes gemakkelijk met de hand eruit trekken.

Spathiphyllum water geven

De Spathiphyllum heeft veel water nodig. Het beste is om dagelijks een klein beetje water te geven, zodat de grond altijd nat blijft. Ze houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus af en toe onder de douche of een spray met water is aan te bevelen.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.