/products/product/masterData/media/medium[active="1"][type='1'][not(tags/tag/name= 'video')]

Calathea Medaillon

De Calathea Medaillon, zo dat klinkt chique. Deze Braziliaanse schone steelt in iedere kamer de show, zelfs als ze slaapt is ze nog een sleeping beauty! Dat niet zo heel gek, want zij komt uit een familie met hele goede genen. Wij vertellen jou graag meer over deze betoverende plant.

  1. Waar liggen haar roots?
  2. De Pauwenplant
  3. Verzorging

Waar liggen haar roots?

De Calathea Medaillon heeft haar wortels liggen in het zonovergoten en tropische Brazilië. In haar natuurlijke habitat schuilt zij graag onder hoge bomen. Hierdoor geniet zij heerlijk van het zachte ochtend- en avondzonnetje. De kans dat de zon haar bladeren verbrandt neemt hierdoor af, waardoor er geen bruine of zelfs zwarte plekken ontstaan. De ideale standplaats voor haar in huis is dan ook een schaduwrijk plekje of een steamy badkamer! Hier voelt zij zich helemaal in haar nopjes en zal zij stralen als nooit tevoren.

De Pauwenplant

Deze plant laat het liefste haar prachtige bladeren aan iedereen zien. De donkergroene bladeren met lichte strepen, doen ons denken aan veren. En wie showt als geen ander met trots zijn veren? Juist, een pauw. De Calathea Medaillon heeft door haar bijzondere tekening dan ook de bijnaam Pauwenplant gekregen.

Niet alleen heeft deze plant te gekke looks, ze is ook nog eens één van de meest luchtzuiverende planten voor in huis. De Calathea Medallion is dus ook nog eens een hele fijne huisgenoot. Jij kent vast de uitspraak: “ Tja, je kunt niet alles hebben”. Die uitspraak gaat voor deze plant niet op. De Calathea Medallion is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens goed voor haar omgeving!

Verzorging

Warmte, schaduw en water zijn voor iedere plant de belangrijkste elementen. Zo ook voor deze Calathea. De verhoudingen hiertussen moeten in balans zijn, niet teveel van het ene en te weinig van het ander. Het is in ieder geval heel belangrijk dat de aarde niet uitdroogt. Haar wortels houden van een vochtige grond en de bladeren van een regelmatige sproeibeurt.

Deze plant laat heel goed zien wanneer zij blij is of verdrietig. Wanneer ze niet gelukkig is, laat ze haar bladeren hangen en krijgen deze een bruine kleur. Is zij helemaal happy? Dan stralen haar bladeren en is de roodpaarse onderkant diep van kleur. Je moet dus wel een klein oogje in het zeil houden bij haar, maar dat is met zo’n prachtige uitstraling geen straf. Als tegenprestatie zuivert zij de lucht in jouw ruimte en maakt zij jou blij met haar prachtige bladeren. So, happy together!

Pokon Powerplanten

Pokon app

Download nu de Pokon app en heb altijd onze hulp en groeninspiratie direct bij de hand. Of maak gebruik van onze tools:

  • Watergeefalarm
  • Potgrondcalculator

 

Nieuwsbrief

Wil jij aan de slag met groen in je tuin, op je balkon of in huis? Maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Wanneer heeft jouw kamerplant nu eigenlijk een nieuwe pot nodig? Wanneer is het tijd om voor te zaaien in je moestuin? 
Wij delen graag gratis onze tips en inspiratie via de nieuwsbrief met jou!