Tips
viooltjes-in-pot
12 sep. 2017

Kleur in de herfst

Tijdens en na de winter ziet het balkon er vaak maar kaal en ongezellig uit, omdat de meeste planten de winter niet kunnen overleven. Het uitkiezen van nieuwe plantjes is dan ook vaak een lastige klus, want je wilt natuurlijk wel langere tijd van een fleurig terras of balkon kunnen genieten. Om die keus wat makkelijker te maken hebben wij twee leuke en makkelijke planten op een rijtje gezet:

Tuinviooltje

Tuinviolen zijn makkelijke plantjes voor op het terras of balkon. Met haar opvallende, paarse of gele bloemen is ze een mooie, leuke plant. Het tuinviooltje bloeit al vanaf de herfst, stopt even met bloeien in de winter en bloeit een tijdje na de winter weer vrolijk verder. Geef deze plant voldoende water en ze is al gauw tevreden!

Herfstbloeiende krokus

Een echte klassieker die het jaar in jaar uit goed blijft doen is natuurlijk de krokus. Ze is in de kleuren wit, geel, paars en roze verkrijgbaar en ze doen het allemaal goed in de volle zon. De krokus kun je eindeloos combineren met andere soorten en ze zijn al helemaal leuk in hangbakken.

Lees ook: 10 mooie herfstplanten

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Plant in pot
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Plant in pot