Inspiratie
3 apr. 2020

De ideale kamerplant: Peperomia

Peperomia is er in vele soorten, maten en kleuren. Een grote kans dus dat jij één van de Peperomia soorten al eens bent tegengekomen. Het zijn erg makkelijk te verzorgen kamerplanten wat het perfecte beginnersplanten maakt. Ook zijn het nog eens goede luchtzuiveraars en geven ze een flinke boost aan de sfeer in jouw woonkamer!

Waarom een Peperomia?

Peperomia is niet op één manier te beschrijven. Je kan zo twee verschillende Peperomia soorten naast elkaar hebben staan die totaal niet op elkaar lijken. Dit maakt deze kamerplant uniek, waardoor er voor elke trend wel een Peperomia is. Wanneer je deze kamerplant alleen zet, is het een echte eyecatcher. Maar ook een groepje van verschillende soorten is een genot om naar te kijken. Van groot tot klein, van een dunne tot een volle bos. Door te variëren met de verschillende soorten, creëer je de sfeer die je hebben wil.
 

Makkelijk in de verzorging

Peperomia is een prachtige plant om te hebben of juist te geven. De plant wordt in Brazilië namelijk gezien als een geluksbrenger. Dankzij de makkelijke verzorging van deze kamerplant is het een ideaal cadeau voor iemand die weinig planten in zijn of haar woonkamer heeft staan. Af en toe wat water voor een licht vochtige grond is al voldoende. Met Pokon Kamerplanten Voeding blijf je nog langer genieten van een mooie en gezonde Peperomia.
 

Luchtzuiverend

Peperomia is niet alleen erg mooi en makkelijk in de verzorging. Deze kamerplant heeft nóg een kwaliteit waar we allemaal blij van worden. De bladeren werken namelijk luchtzuiverend, waardoor de plant erg goed is voor jouw gezondheid. De lucht rondom Peperomia wordt omgezet van slechte stofjes, naar CO2. Dus beter voor jou en jouw visite!
 

Inspiratie

Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan deze afbeeldingen van verschillende soorten Peperomia voor extra inspiratie om ook zo’n mooie kamerplant aan te schaffen:

  • Peperomia Obtusifolia
  • Peperomia Rotundifolia
  • Peperomia Rosso
  • Peperomia Clusiifoli
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten