Inspiratie
tulpen
3 jan. 2017

Energieke tulpen

Start 2017 sportief en vol positieve energie. Een sprintje naar de bloemist of supermarkt is daarvoor voldoende! Van januari tot en met april is het tulpentijd met lekker veel kleurrijke soorten.
 

Bloementrend ‘Energise’
 

Een van de belangrijkste bloementrends van 2017 is ‘Energise’ met krachtige vormen en accessoires die verwijzen naar sport en spel. Het interieur krijgt zo een energieke, frisse uitstraling die ruimte geeft aan zowel actie als ontspanning. Als geen andere bloem is de tulp, behalve sfeermaker, een echte ‘energiser’. Niet alleen door de krachtige bloemvorm maar zeker ook door de prestatiedrang in de vaas. Tulpen groeien, in tegenstelling tot andere snijbloemen, gemiddeld twee centimeter door in de vaas. De energieke bloemen ogen dus nooit statisch of stijfjes.
 

Krachtig en kleurrijk
 

Behalve een rijk en krachtig kleurenpalet kent de tulp ook verschillende bloemvormen. Variërend van de bekende Hollandse tulp tot de grillige parkiettulp en van de stijlvolle leliebloemige tot de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer zo een extra energiek lentefeestje in de vaas.
 

Tulpentijd
 

Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de bloem toch als oer-Hollands beschouwd. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van Hollandse tulpen. Tulpentijd is een periode van zo’n 100 dagen (van januari tot en met april) waarin de tulp in de meest verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is.
 

Verzorgingstips
 

Zet tulpen in een ruime vaas met water. De stelen houden ervan om wat ruimte te hebben. Zet tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij de verwarming. Vermijd rijpend fruit in de buurt van de tulpen. Net als bij alle andere bloemen zal het ethyleengas dat daarbij wordt geproduceerd de tulp sneller laten uitbloeien.
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten