Inspiratie
19 nov. 2015

5 mannen planten

80% van de Nederlanders is het niet eens met de stelling dat planten een typisch vrouwending is. De gemiddelde Nederlandse man houdt juist van groen in huis en maakt met minimaal drie planten het huis graag gezellig. Als het aan de vrouwen ligt, is dat een positieve ontwikkeling, want een man mét kamerplanten blijkt aantrekkelijker. Het laat zien dat hij zorgzaam is en smaak heeft. Dit zouden dé 5 mannen planten moeten zijn. Mee eens, heren?

1. Agave

Size matters voor deze kleine Mexicaanse jongen. Als hij gaat bloeien, steekt hij namelijk een enorme bloem de lucht in. Het nadeel: die ene keer bloeien kost hem z’n leven. Maar ach, dan ga je gewoon door met een nieuw schatje. Uhm, plantje.

2. Coffea arabica

Deze Ethiopische koffieplant houdt het hele jaar zijn prachtig glimmende donkergroene bladeren en kan wel 12 meter hoog worden. Als moeder van elk shot strakke espresso is hij perfect geschikt voor een lekker sterk plantenbakkie.

3. Ficus 'Anouk'

Een Vietnamese luchtverfrisser die ingrijpt als je het allemaal te muf hebt laten worden. En met een hoogte van 4 meter kan er aardig wat lucht verfrist worden. Je kunt dus voortaan naar hartenlust de hele dag playstationnen met de gordijnen dicht en een berg afwas achter je.

4. Sarracenia 

Deze alles behalve lullige plant verslindt met zijn woest aantrekkelijke zichtbare en geurende druppeltjes nectar alle insecten die in zijn koker landen. Je kunt je vliegenmepper opbergen met deze carnivoor in huis!

5. Myrtillocactus

Als je de perfecte situatie voor deze huisvriend creëert, groeit hij al snel uit tot een flinke jongen… tot wel 5 meter schoon aan de haak. Praat wat tegen 'm, geef 'm een naam en hij is al snel tevreden. Al is 'ie wel wat prikkelbaar, maar dat neem je vast op de koop toe. 
 

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten