Kamerplanten verzorgen

Kamerplanten zijn dé finishing touch van jouw interieur. Je kunt ze in je woonkamer, (thuis)kantoor, keuken en zelfs in de badkamer zetten! Er is altijd wel een kamerplant die bij jou of bij jouw woonruimte past. En ze zijn niet alleen decoratief, er bestaan luchtzuiverende kamerplanten die ook nog eens een positieve werking hebben op jouw gezondheid!

Je wilt dan ook zo lang mogelijk genieten van jouw groene vriendjes in huis. Ontdek tips en handige producten voor een optimale verzorging van jouw kamerplanten.

Kamerplanten oppotten & verpotten

Heb je een nieuwe kamerplant gekocht? Zet deze dan na aankoop direct in een pot die minimaal 20% groter is dan de pot waarin je de plant kocht. Gebruik eerst een laagje hydrokorrels onderin. Als je kamerplant te groot wordt, is het ook slim om deze in een grotere pot te planten, zodat de wortels alle ruimte krijgen om verder te groeien. Hier vind je meer tips voor het oppotten en verpotten van je planten.

De juiste standplaats voor jouw kamerplant

Zodra je een leuke én passende pot voor jouw kamerplant hebt gekozen, is het tijd om je kamerplant op de juiste standplaats in de ruimte te zetten. Sommige planten zijn dol op schaduw, andere worden blijer van een lichte plek of zelfs een plek in de volle zon! Check goed het label van de kamerplant die je hebt gekocht, om te kijken wat de juiste standplaats is voor de plant.

mijnpokon_wit

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.