Inspiratie
17-04-14

Natuurlijke bescherming voor Hosta’s

De Hosta of hartlelie is een erg populaire plant die in de zomermaanden prachtig bloeit vanwege haar mooie, groene blad. Ook slakken houden van Hosta’s en doen zich graag te goed aan het groene blad. Het resultaat: lelijke gaten. Wil je dit voorkomen? Een practische en mooie oplossing is het strooien van cacaodoppen in de border. Strooi een laagje doppen rond de plant en slakken nemen snel het hazenpad.

Cacaodoppen weren poezen

De cacaodop is een 100% natuurproduct. Bij de verwerking van cacaobonen tot chocola blijven cacaodoppen over. Het restproduct kan vervolgens gebruikt worden als decoratieve, bodem verbeterende bodembedekker in de tuin. Een laagje cacaodoppen voedt de grond en houdt vocht vast. Je hoeft daarom minder vaak te sproeien omdat de grond minder snel uitdroogt.

Minder Onkruid

Door de bodem in je tuin te bedekken met cacaodoppen wordt tuinieren een stuk makkelijker. Cacaodoppen lenen zich perfect voor het tegengaan van onkruid. Als er toch onkruid doorheen komt is dat erg gemakkelijk te verwijderen.

Kortom Cacaodoppen:

  • zijn biologische onkruidweerders
  • zijn geschikt voor praktisch alle grondsoorten en beplantingen
  • zijn tijdsbesparend
  • zijn gemakkelijk strooibaar
  • beschermt o.a. de hosta tegen slakken
  • houden katten uit de border
  • voorkomen uitdroging

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.