Inspiratie
8 mrt. 2016

Lentetrends deel 2

Er zijn vier duidelijke tuintrends deze lente. De tweede trend: je tuin als romantisch sprookje.

Met deze stijltrend maak je van je tuin een spannende beleving in een andere wereld. Maak gebruik van klimplanten, zoals de groenblijvende clematis om privacy te creëren en vul een paar hangmanden met klimop en mini-petunia die als bloeiende gordijnen naar beneden hangen en toch een beetje wuiven in de wind.

Werk met glans en diepe kleuren

Combineer diepe verzadigde kleuren, zoals donkerrode potten met lavendelhei, hyacinten, blauwe druifjes en anemonen. Het droomeffect wordt vergroot met glanzende materialen, zoals hoogglans potten of schalen met een changeant effect vol romantisch ijzerhard of een knoestige olijf.

Ook heel mooi: oude urnen en bakken met vlek en spatpatronen. Door her en der groepjes tuincyclamen en mini-petunia in oudroze en paars neer te zetten of te hangen versterk je het gevoel van een spannende sprookjestuin. Fraai als achtergrond: blauwe coniferen en jeneverbes.

Gun je tuin wat gevoel voor drama

Paars en lila spelen de hoofdrol in de pasteltinten en in een meer donkere set vind je diepgroen en bordeaux als toonaangevende tinten. De contrasten tussen deze twee collecties zorgen voor prettige spanning en weergaloze effecten in je tuin of op je balkon. Als je binnen deze selectie tinten met elkaar combineert, krijg je altijd het gewenste, mysterieuze effect.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/