Inspiratie
03-04-20

De ideale kamerplant: Peperomia

Peperomia is er in vele soorten, maten en kleuren. Een grote kans dus dat jij één van de Peperomia soorten al eens bent tegengekomen. Het zijn erg makkelijk te verzorgen kamerplanten wat het perfecte beginnersplanten maakt. Ook zijn het nog eens goede luchtzuiveraars en geven ze een flinke boost aan de sfeer in jouw woonkamer!

Waarom een Peperomia?

Peperomia is niet op één manier te beschrijven. Je kan zo twee verschillende Peperomia soorten naast elkaar hebben staan die totaal niet op elkaar lijken. Dit maakt deze kamerplant uniek, waardoor er voor elke trend wel een Peperomia is. Wanneer je deze kamerplant alleen zet, is het een echte eyecatcher. Maar ook een groepje van verschillende soorten is een genot om naar te kijken. Van groot tot klein, van een dunne tot een volle bos. Door te variëren met de verschillende soorten, creëer je de sfeer die je hebben wil.

Makkelijk in de verzorging

Peperomia is een prachtige plant om te hebben of juist te geven. De plant wordt in Brazilië namelijk gezien als een geluksbrenger. Dankzij de makkelijke verzorging van deze kamerplant is het een ideaal cadeau voor iemand die weinig planten in zijn of haar woonkamer heeft staan. Af en toe wat water voor een licht vochtige grond is al voldoende. Met Pokon Kamerplanten Voeding blijf je nog langer genieten van een mooie en gezonde Peperomia.

Luchtzuiverend

Peperomia is niet alleen erg mooi en makkelijk in de verzorging. Deze kamerplant heeft nóg een kwaliteit waar we allemaal blij van worden. De bladeren werken namelijk luchtzuiverend, waardoor de plant erg goed is voor jouw gezondheid. De lucht rondom Peperomia wordt omgezet van slechte stofjes, naar CO2. Dus beter voor jou en jouw visite!

Inspiratie

Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan deze afbeeldingen van verschillende soorten Peperomia voor extra inspiratie om ook zo’n mooie kamerplant aan te schaffen:

  • Peperomia Obtusifolia
  • Peperomia Rotundifolia
  • Peperomia Rosso
  • Peperomia Clusiifoli

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.