Inspiratie
goudpalm
9 nov. 2017

Goudpalm: stralend in je woonkamer

Kan jouw woonkamer wel wat groen gebruiken? Kamerplanten zijn populairder dan ooit en zijn een mooie toevoeging voor je interieur. De goudpalm is een van de populairste kamerplanten in Nederlandse huishoudens en wij begrijpen wel waarom! Lees snel meer over de goudpalm, de verzorging en doe inspiratie op voor jouw eigen interieur.

Areca palm (goudpalm)

De Areca palm - beter bekend als de goudpalm - staat bekend om haar tropische uiterlijk. De plant komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is te herkennen aan haar lange, smalle en puntige bladeren. Het is een hele betaalbare kamerplant die ook nog eens makkelijk te verzorgen is.

Goudpalm in pot

Je koopt de goudpalm vaak in de bekende, bruine plastic pot. Als je de kamerplant een plek gaat geven in de kamer, wil je deze waarschijnlijk in een mooie plantpot zetten. Je kunt de kluit makkelijk verpotten naar een mooie sierpot en deze verder opvullen met een potgrond speciaal voor palmen.

Verzorging van de goudpalm

  • Plek: Je kunt de goudpalm het beste op een lichte plek in de halfschaduw zetten.
  • Water: De goudpalm heeft in de zomer ongeveer 2 keer per week water nodig. In de winter is 1 keer per week voldoende.
  • Besproeien: Om de bladeren mooi groen en stevig te houden, kun je de plant het hele jaar door licht besproeien. Zeker in de winter, wanneer het in huis droog kan zijn.
  • Bladeren: Worden de bladeren geel? Dan heeft je goudpalm extra water of plantenvoeding nodig. Bruine bladeren duiden erop dat de goudpalm op een te koude of tochtige plek staat.
  • Snoeien: Geen paniek, want de dorre of verkleurde bladeren kun je makkelijk wegsnoeien door de bladeren dicht op de stam af te knippen.
  • Voeding: In de zomer kan de goudpalm één keer per maand gevoed worden met Groene Planten Voeding.

Goudpalm verpotten

De goudpalm is een kamerplant die continu groeit en staat dan ook bekend als één van de grootste kamerplanten die er is. Het is daarom aan te raden om de plant elke 2 tot 3 jaar te verpotten naar een grotere pot om hem zo veel mogelijk groeiruimte te geven.

Goudpalm inspiratie

Na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over de goudpalm? Doe alvast inspiratie op voor jouw eigen interieur en sprint naar de winkel om je eigen goudpalm aan te schaffen.

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten