Inspiratie
8 mrt. 2016

Begonia: de zomerbol van 2016

iBulb heeft de begonia uitgeroepen tot Zomerbol van het jaar! Je denkt misschien: een begonia is een begonia, maar niets is minder waar. De begoniafamilie is groot en een tikkeltje ingewikkeld, maar wel leuk! Er zijn namelijk allerlei verschillende vormen, kleuren en maten. De familie bestaat uit twee groepen begonia´s: de rechtopstaande en de hangende. De rechtopstaande begonia's groeien en bloeien omhoog. Binnen deze groep zijn weer drie categorieën te onderscheiden; dubbelbloemige, kleinbloemige en enkelbloemige. Hangbegonia's hebben bloemen die letterlijk hangen. Ze zijn perfect voor in hangpotten of voor hoge staande potten. Ze worden ook wel Begonia pendula genoemd. De hangbegonia's bestaan uit grootbloemige en kleinbloemige soorten.

Wanneer planten?

Begoniaknollen kun je op twee momenten planten; het is maar net wanneer je ze in bloei wilt hebben. Plant je ze in januari/februari/maart, dan kun je al in juni van de bloemen genieten. Je moet ze dan wel in potten of bakken planten en deze binnen zetten totdat de kans op vorst verdwenen is. Plant je begonia's in mei, dan kan dat in de volle grond en begint de bloei in augustus. Je plant de knollen met de holle kant naar boven en bedekt ze met een dun laagje potgrond.

Leuk om te weten

Hoewel begonia zomerbol van het jaar is, is het eigenlijk een knol. Knollen vallen onder de groep bolgewassen, maar het verschil met bollen is dat het reservevoedsel bij bollen opgeslagen wordt in de ondergrondse bladeren (rokken of schubben) en bij knollen in de vlezige wortel (wortelknollen).

Bron: bulb.ocm

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl