Nieuws
Schaal met onder andere pepers, paprika's en cherry tomaten.
25 sep. 2019

Pepers kweken: zó doe je dat!

Veel mensen kennen ze wel, de rode pepers. Het is een pittige groente waar je beter de zaadjes niet van kunt nemen. De sterke smaak zit namelijk vooral in de zaden. Zelf heb ik afgelopen jaar heel veel rassen pepers uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat ik zelf niet heel erg pittig at, maar als je het leert eten, is het ontzettend lekker. Je hoeft vaak net wat minder zout toe te voegen en dat is ook nog eens een stuk beter voor je.

Hieronder zal ik kort vertellen hoe je je eigen pepers kweekt:

Pepers opkweken

In februari begin je al met het opkweken van de pepers, zoals staat vermeld op het zakje van de zaden. Dit is het eerste plantje dat dan ook bij mij in de vensterbank staat. Het plantje groeit namelijk ontzettend langzaam en daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen, zodat je zeker weet dat je ook daadwerkelijk wat kunt oogsten in de zomer. Het plantje moet je om de 3 weken verpotten in verse grond, zodat hij voldoende voeding krijgt. Wil je nog meer weten over het starten met kweken in de moestuin? Bekijk dan mijn speciale video hierover.


Kweken in pot of in de volle grond?

Het is allebei mogelijk. Ik merk uit ervaring dat de planten in de potten meer oogst geven en ook sneller groeien. Dit zal te maken hebben met het water dat je geeft. Dit blijft in de pot en zakt niet weg. De pot is flexibel en je kunt heel goed en gedoseerd bijvoeden in de zomer.

Extra voeding voor je peperplanten

De planten houden van water en voeding. Er is speciale voeding voor planten als de peperplant op de markt, maar je kunt ook moestuinvoeding gebruiken. Als je ziet dat de plant extra vruchten gaat maken, is het verstandig om nog wat extra bij de voeden.

Nog wat belangrijke info

Binnen zaaien: januari - maart

Kiemtijd: 10 - 21 dagen

Kiemtemperatuur: 25 - 30 °C

Zaaidiepte: oppervlakkig

Verplanten: nadat de zaailing 4 blaadjes heeft

Standplaats: in de zon

Dagen tot oogst: 90 – 120

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

Groetjes,

Floor


Lees ook: Aubergines kweken in de Moestuin

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Moestuin
Pokon Powerplanten
Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Moestuin