Tips
13 apr. 2016

Tijd om je citrusplant te verzorgen

Eind maart/begin april is een goede periode om je citrusplant (sinaasappel, citroen, limoen, mandarijn) te voeden en te snoeien. Door een citrusplant goede voeding te geven zal je plant meer weerstand opbouwen, de vruchten zullen beter groeien en lekkerder smaken.

Als je de citrusplant zelf hebt gekweekt wordt meestal de top van de boom gesnoeid. Zo houd je de citrusplant klein en breed. Je knipt in dit geval de hoofdtak af waar de laatste zijtakken groeien. Bekijk de plant van onder naar boven om te bepalen wat de hoofdtak is.

Als je een volwassen citrusplant hebt, kun je het beste om de 3,5 jaar snoeien. Houdt als richtlijn aan dat je nooit meer dan twintig procent van de plant wegsnoeit en kies dan alleen voor dode of zieke takken. Werk hierbij van onder naar boven.

Reacties:

/news/newsItem/comments
Leon Rengers
12-05-2022
ik ben een citroen boompje aan het kweken heb als pit maar is nu zo.n 15 centimeter groot wat voor voeding kan ik de plant geven zodat ie gezond en fruchten gaat maken
Pokon
12-05-2022
Hoi Leon. Je kan het beste Pokon Mediterrane Planten Voeding geven: https://www.pokon.nl/producten/item/Mediterrane-Planten-Voeding-2/. Succes!
Leon Rengers
12-05-2022
ik ben ook mandarijnen aan het kweken en ze zijn als pit nu uitgekomen wat ik niet had verwacht nu de verzorging kan ik die ook met de pokon mediterrane voeding geven ?????
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl