Tips
26-04-19

Laat jouw kamerplanten groeien!

Geen interieur is eigenlijk compleet zonder mooie kamerplanten. Deze kunnen namelijk de sfeer bij jou in huis bepalen. Of je nu een grote of kleine huiskamer hebt, in elk huis zullen kamerplanten rust en ontspanning met zich meebrengen. Maar hoe laat je jouw kamerplanten nu op de beste manier groeien? Dat is een vraag die wij vandaag samen met Elho beantwoorden in deze blog. Ook zetten wij 4 grote kamerplanten voor je op een rijtje, mocht je de groei van jouw (nu nog kleine) kamerplanten te lang vinden duren ;-)

De ruimte om te groeien

Het allerbelangrijkste is dat je jouw kamerplanten de ruimte geeft om te kunnen groeien. Wanneer een plant groeit, nemen de wortels steeds meer ruimte in beslag. Het is daarom essentieel dat je jouw kamerplanten 1 of 2 keer per jaar in een wat ruimere pot zet. Met wat verse Pokon Kamerplanten Potgrond en de ruimte van een grotere pot kunnen jouw kamerplanten vervolgens weer vrolijk verder groeien.

Het stappenplan voor het verpotten van kamerplanten:

  1. Neem een iets grotere pot
  2. Leg een laagje hydrokorrels onderin de pot
  3. Vul de pot gedeeltelijke met potgrond
  4. Zet de plant in de nieuwe pot
  5. Vul aan met de rest van de potgrond
  6. Houd een gietrand van 2cm over en druk de grond goed aan
  7. Geef direct veel water

Verder geeft Elho’s plantenspecialist, Paul, antwoord op de vraag: ‘Hoe kan ik mijn plant laten groeien?’ Hij geeft de volgende tips:

  1. Geef de plant aandacht
  2. Zet hem op de juiste plek
  3. Gebruik Pokon Kamerplanten Voeding

Benieuwd waarom deze tips volgens Paul zo goed werken? Bekijk dan hier de planthack video van Elho.

Samen met Elho geven wij een pakket met Pokon en Elho producten weg, die je zullen helpen jouw kamerplanten te laten groeien. Wat moet je doen om kans te maken?

- Volg @elho.world and @pokon.nl op Instagram;
- Deel jouw plant 'fails' onder deze foto.

Meedoen kan t/m 2 mei 2019 23:59.

4 blikvangers voor in huis

Er zijn veel grote kamerplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn en die prachtig staan in je interieur! Vier van deze reuze toppers:

1. Drakenbloedboom – Dracaena

De Dracaena is een struikachtige plant uit de aspergefamilie. De meeste soorten komen uit Zuid-Amerikaanse landen. De drakenbloedboom kan een langere tijd zonder water en overleeft ook prima op een standplaats met minder licht. Verschijnen er bruine vlekken met gele randen op de bladeren? Dan is dat een teken dat je teveel water hebt gegeven. Sla liever een keer over met het geven van water, om wortelrot te voorkomen.

2. Monstera deliciosa

De Monstera deliciosa, ook wel bekend als de gatenplant, is een sterke kamerplant die weinig verzorging nodig heeft om te kunnen groeien. De Monstera deliciosa is een luchtzuiverende plant en zal hierdoor zorgen voor zuurstof in huis én de schadelijke stoffen uit de lucht opnemen. De gatenplant staat het liefst in de (half)schaduw en krijgt graag regelmatig water.

3. Ficus

Ficussen zijn al jaren geliefde kamerplanten, de meest bekende soort is de Benjamina. Het liefst staat deze sterke kamerplant op een zonnig plekje in de woonkamer. Deze zonliefhebber houdt ervan om per dag 5 uurtjes zonlicht mee te pakken. Geef de ficus kleine hoeveelheden water en zorg ervoor dat de grond nooit droog staat, maar altijd licht vochtig is.

4. Bananenplant

De tropische sferen haal je in huis met de Bananenplant. Een prachtige kamerplant die verlangt naar veel zonlicht en water. Dit is ook niet zo gek, aangezien de bananenplant voor 80% uit water bestaat. Om ervoor te zorgen dat de groei van exotische plant niet stagneert, geef je voldoende voeding. In de winter komt deze plant tot rust en is voeding overbodig. Deze kamerplant is misschien iets meer werk dan de bovenstaande drie, maar zeker niet minder de moeite waard!

Wat is jouw beste tip voor het laten groeien van kamerplanten?

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.