moestuin blog

Blog over moestuin

Om jouw moestuinkennis te vergroten (en gewoon omdat het heel erg leuk is) kun je iedere week een blog lezen van een ervaren moestuinder. Floor Korte, van Floors Moestuin en Diana, van Diana’s Mooie Moestuin vertellen je graag wat zij allemaal zaaien, kweken, planten, oogsten en geven je een heleboel tips. Laat gerust een reactie of vraag bij ze achter!

Diana & de moestuin

Diana's mooie moestuin

Diana: "Even over mezelf; ik ben ondertussen alweer 48 jaar oud (au), en ben getrouwd met Ruud. We wonen onder de rook van Rotterdam, in Spijkenisse en hebben daar sinds 1991 naast ons kleine achtertuintje ook een volkstuin op een klein volkstuinencomplex met zo’n 60 leden. Onze tuin daar is ondertussen uitgegroeid tot 450 vierkante meter, compleet met kassen, terrasje, een gedeelte voor groenten, voor fruit, verhoogde bakken, alles wat we leuk vinden. We tuinieren op vette klei, in zoute zeewind want slechts 20 kilometer van het strand van Rockanje. Het klinkt misschien niet ideaal, maar wij zijn er aan gewend en kunnen er prima mee overweg.

En we telen er alles wat we leuk en lekker vinden; van aardbeien tot zuring, van blauwe bessen tot rozemarijn, van vrolijke bloeiende eenjarigen tot boontjes en aardappelen. En ik heb een voorkeur voor alles wat naast gezond en lekker ook nog mooi is; boontjes; heerlijk! Maar als ze dan ook nog gestreept zijn, of lilapaars bloeien in plaats van wit, dan maakt dat het voor mij nog leuker. En als een groente nu eenmaal zo groen is als de naam doet vermoeden, dan zaai ik ernaast graag een vrolijke eenjarige die niet alleen voor een felle kleur zorgt maar ook leven in de tuin brengt; we proberen onze tuin zo in te richten dat nuttige dieren zich thuis voelen in onze tuin en elkaar in evenwicht houden."

Ga naar de blogs


Floor & de moestuin

Floors Moestuin

Naam: Floor Korte
Leeftijd: 26 jaar
Grootte van de moestuin: Mijn moestuin is de afgelopen jaren steeds groter geworden, ik ben nu uitgekomen op een afmeting van ca. 90m2. Wie weet groeit dit volgend seizoen wel weer een stukje!
Lievelingsgroente/fruit uit de moestuin: Radijsjes, aardbeien en tomaten. Misschien ligt het aan de kleur, rood, maar deze 3 zijn afzonderlijk zo lekker van smaak. Ook hebben ze allemaal een hele andere manier van telen. De ene als een knolletje de andere als een vrucht aan een plant dicht bij de aarde of hangend aan de plant in de open lucht! Alle 3 een hele andere gebruiksaanwijzing dus. Wat ik heel erg leuk vind :)
Moestuindoel: Mijn uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk vers te kunnen eten uit de moestuin, de afmeting van de tuin maakt echt niet uit. Als je goed zaait en een slim moestuinplan maakt kan je ook met 10m2 een hele berg oogsten aan het eind van het seizoen! Moestuinieren is gewoon heel erg leuk en voor mij ook echt een berg ontspanning, even weg van de dagelijkse drukte!

Ga naar de blogs