Inspiratie
15 feb. 2019

Vind je groene match

Twijfel je soms ook welke kamerplant je het beste in huis kunt halen? Welke plant het beste bij jou past, ligt er natuurlijk maar net aan waar je op let bij de aanschaf. Let je op uiterlijk, verzorging of welk plantje het beste in je interieur past? Eigenlijk gelden dezelfde principes als bij daten. Hoe kom je erachter met welke kamerplant jij een match hebt? Wij lichten 8 kamerplanten uit, die wellicht een goede match zouden kunnen zijn voor jou.

Een ‘prachtige’ uitdaging

De Hortensia: deze beauty met haar theatrale kleuren staat niet graag in de directe zon en houdt ook absoluut niet van droogte. Elke dag drinkt ze het liefst een slokje (onthard) water.

De Strelitzia, ofwel de paradijsvogel: dit paradijsvogeltje is een prachtige verschijning, maar heeft redelijk wat verzorging nodig. In de zomer staat deze plant graag in direct zonlicht en heeft de Strelitzia redelijk wat water nodig, gezien de verdamping die deze plant door haar enorme bladeren kent. In de maanden mei tot en met september heeft de plant 1 keer per 2 weken voeding nodig.

Mooi en makkelijk in de omgang

De Phalaenopsis, ofwel de vlinderorchidee: is charmant en verfijnd. Met een bescheiden eisenpakket vraagt deze plant slechts eens in de 10 dagen om wat water. De vlinderorchidee bloeit het mooist op een lichte plek in huis.

De Lepelplant: deze stijlvolle plant biedt een volle bos zachte, donkere lancetvormige bladeren, met daartussen sierlijke witte schutbladeren. Het maakt dit plantje niet veel uit hoeveel water hij krijgt, zelfs na een lange tijd zonder water bloeit hij op miraculeuze wijze weer helemaal op. De lepelplant graag in de schaduw en overleeft dus prima in de donkere hoeken in huis.

Wat gewoontjes, maar erg makkelijk in de omgang

De Aloë: zelfs al zou je er moeite voor doen, krijg je dit plantje niet stuk. De Aloë Vera heeft maar weinig water nodig, omdat de plant het water kan opslaan in zijn geleiachtige bladeren. Op een lichte locatie zal de Aloë sneller groeien.

De Sanseveria, ofwel de vrouwentong: deze luchtzuiveraar vindt het heerlijk om met rust gelaten te worden. Om de paar weken een druppeltje water is al genoeg voor deze kamerplant. Het liefst staat de Sanseveria in direct zonlicht, maar eigenlijk maakt ook dit in de praktijk niet veel uit. Deze kamerplant zuivert daarnaast de lucht in jouw huis. Een perfecte aankoop dus als je niet súper goed bent met het onderhouden van kamerplanten.

Ben je benieuwd welke kamerplant het beste bij jou past? Groenrijk helpt je graag om jouw ideale groene match te vinden. Vertel welke eigenschappen jouw ideale kamerplant moet hebben en Groenrijk speelt Cupido voor jou. Bij een aankoop van €20,- aan kamerplanten en op vertoon van je groenkaart, krijg je t/m 24 februari bij Groenrijk nu ook nog eens een flesje Pokon plantenvoeding t.w.v. €3,99 cadeau, zodat je meteen kunt beginnen met het verzorgen van jouw nieuwe vriend(in) ;)

Met welke kamerplant denk jij een ideale match te hebben?

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten