Tips
21-12-18

Tuin winterklaar maken

Hoog tijd om de tuin winterklaar te maken, zodat deze goed de wintermaanden doorkomt. Wat je allemaal kan doen is afhankelijk van je tuin. De ene plant heeft geen verzorging nodig in de wintermaanden en de andere misschien wel heel veel. Hier een aantal algemene tips om de tuin voor te bereiden op de winter:

1. Planten beschermen

Planten die vorstgevoelig zijn moet je beschermen tegen kou en vorst. Dit kan je doen door ze in te pakken met jute en daartussen wat stro of noppenfolie te plaatsen. Ga eerst even goed na of je plant goed tegen vorst kan, want het kan zijn dat dit niet nodig is.Je kunt ook de grond bedekken met Pokon Turfstrooisel.

2. Gazon onderhouden

  • Haal alle bladeren van het gazon;
  • Maai het gras tot eind oktober op ongeveer 4 cm;
  • Laat sneeuw op het gazon liggen;
  • Loop niet op een bevroren gazon.

3. Vijver

Sommige vijverplanten sterven rond deze tijd af. Hierdoor komen er giftige gassen vrij in de vijver. Zet daarom een ijsvrijhouder met luchtpomp in de vijver en haal gevallen bladeren uit het water.

4. Vogels

Hang vogelhuisjes op, want vogels overnachten hier graag in. Ook kun je vetbollen en andere voeding neerhangen in de tuin. Zo kun je de hele winter vogels zien en het is ook nog eens prettig voor de vogels!

Wil je meer tips? Kijk dan even op de Pokon Tuinkalender.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.