Tipskamerplanten-cactus
13-01-17

Hoe blijft je kamerplant stralen?

Kamerplanten zijn al jarenlang een mooie toevoeging aan ons interieur. Helaas kopen veel mensen enthousiast een mooie kamerplant om deze vervolgens ergens neer te zetten zonder er nog al te veel aandacht aan te besteden. Een kamerplant zonder de juiste verzorging zal het na een tijd een stuk slechter doen en dat is natuurlijk zonde! De ene kamerplant eist meer aandacht dan de andere, maar met een aantal basistips kun je de overlevingskans van je kamerplant enorm vergroten.


De juiste aankoop

Wanneer je een kamerplant koopt, zorg dan dat je weet en onthoudt hoe hij heet. Bewaar het stekertje en registreer je plant in Mijn Pokon, dan krijg je ook nog eens regelmatig speciale tips voor jouw plant op je profielpagina te zien. Laat je daarnaast ook in de winkel informeren over de verzorging en bekijk onze Pokon Plantengids.


Plaats van je kamerplant

Na de aankoop is het belangrijk om de plant op de juiste plaats te zetten. Heeft je plant zon nodig? Zet hem dan dichtbij het raam. Kijk goed hoe je plant reageert en zo leer je wat je kamerplant nodig heeft. Gouden regel: zet geen enkele plant boven de verwarming!


Stof je plant af

Maak niet alleen je meubels schoon van stof, want je planten kunnen ook behoorlijk stoffig worden. Als er te veel stof op de plant ligt kan de plant niet goed ademen. Haal elke week een stofdoek over de bladeren van je plant.


Te veel of te weinig water

De meest gemaakte fout is het te veel of te weinig geven van water. Zorg daarom dat het water goed zijn weg kan vinden door de pot, door bijvoorbeeld Pokon Hydrokorrels te gebruiken of door een pot met gaatje te gebruiken en deze op een schoteltje te zetten. Stel voor jezelf ook een watergeefalarm in door middel van de Pokon App, dan vergeet je het water geven nooit meer.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.